Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gesztenyetorta sütés nélkül

Tejszínes gesztenyetorta sütés nélkül
Tejszínes gesztenyetorta sütés nélkül
48 perc / előkészület: 40 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy baránőmtől kaptam ezt a receptet, az interneten találta. Annyira kíváncsivá tett ez a recept, mivel nagyon jól néz ki és még sütni sem kell! Tojást sem kell felhasználni hozzá (sebaj, úgyis olyan drága!). Elég hamar elkészíthető, azoknak is ajánlom, akik nem szeretnek tortákat sütni, vagy esetleg nem sikerül úgy, ahogy szeretnék. Ezzel a sütivel a kezdő háziasszonyok is remekelhetnek. Én meg nem nyugszom addig, amíg bogyós gyümölcsökkel is ki nem próbálom! Tartsatok velem!

hozzávalók / 6 adag

Az alaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

A nyersanyag ár friss gyümölccsel lett számolva!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaphoz valókat egy tálban összegyúrjuk.
  2. Egy kivajazott tortakarikába simítjuk úgy, hogy körben a tortakarika oldalára is jusson a masszából.
  3. Felfőzzük a zselatint, amíg kicsit visszahűl, kemény habbá verjük a tejszínt. (Két vizespohárnyit félreteszünk a díszítéshez.)
  4. A robotgép lassú fokozatát használva, a tejszínhez adagoljuk a gesztenyemasszát. Ízlés szerint beleöntjük a rumot, 4-5 ek porcukrot, majd vékonyan belecsurgatjuk a felfőzött zselatint.
  5. A kész krémet a tortaalapba simítjuk.
  6. A félretett tejszínhabot csillagcsővel rányomkodjuk, gyümölccsel és csokoládéreszelékkel megdíszítjük.
  7. 2-3 órára behűtjük, hogy szeletelhető legyen.
  8. Előző nap is elkészíthető.
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 104 680
elküldve: 95
receptkönyvben: 1 892
elkészítve: 97/107
Facebookon megjelent: 3

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyetorta, kekszes gesztenyetorta, tejszínes gesztenyetorta kekszalappal

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-12-01 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2014-12-05 15:23

Kedves NoSalty csapat! Nagyon örülök a megtiszteltetésnek ! Nagyon boldog ünnepváró napokat és Kedves Mikulás napot kívánok szeretettel : Olaszné Anci

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-11-30 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Atella
Atella / Atella Fri, 2013-12-06 19:55

Kedves Anci!

Holnap lesz a napja, hogy elkészítem eme remek receptet, édesanyámék házassági évfordulójuk alkalmából. (Remélem sikerülni fog.) Nekem nagyon tetszik, biztosan nagyon finom is. köszi a receptet!!!! Szép napot.
Attila

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2013-12-06 20:07

Kedves Attila !
Nagyon örülök, hogy ezt a receptet választottad erre a nagyon szép alkalomra.
Nagyon Sok Boldogságot kívánok Édesanyádéknak a házassági évfordulójuk alkalmából ! Sok sikert a torta elkészítéséhez ! Kíváncsian várom a tudósítást, hogy sikerült-e a meglepi ! Szép Mikulás Estét kívánok ! Anci

Atella
Atella / Atella Sun, 2013-12-08 19:10

Kedves Anci!
Köszönöm ezt a finom receptet, nagyon jól sikerült és nagy sikert arattam vele. Mindenkinek nagyon ízlett. További szép estét kívánok! Attila

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sat, 2013-11-30 19:14

Drága Anci! Én is gratulálok, ez is egy csoda és nagyon finom. Köszönöm a receptet. Üdv. Gubigabi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2013-12-02 12:20

Drága gubigabi!
Igazán örülök, hogy elnyerte a tetszésedet !
A receptet pedig nagyon szívesen.
Meghitt ünnepeket kívánok: Anci

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-11-24 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2013-11-24 15:53

Kedves NoSalty csapata !
Nagyon szépen köszönöm a megtiszteltetést, nagyon örülök neki !
Üdvözlettel: Olaszné Anci

evacili
evacili Sun, 2013-11-24 00:57

Kedves Anci!
Nagyon jónak tűnik és nem is bonyolult. Kipróbáljuk, mentve.
Üdv: Cili

Samiya
Samiya / Samiya Thu, 2012-04-26 15:53

Szia Anci!
Hú de szép a tortád, biztosan nagyon finom is! :) A receptet elmentettem, valamikor elkészítem én is!
Üdv: Samiya

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-04-27 15:55

Kedves Samiya !
Köszönöm és sok sikert kívánok a torta elkészítéséhez ! Szép hétvégét kívánok ! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-04-22 15:37

Kedves bumi !
Síma por zselatint használok, általában Horváth Rozit, mert a hozzám legközelebbi kisboltban
ezt kapom. Köszi a dicséretet, neked is sok sikert kívánok az elkészítéséhez ! Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-21 19:48

Kedves Anci!

Nagyon guszta, hú, ha most ehetnék egy szelettel, rögtön feldobná a hangulatom...:-)))
Azért is elmentve, mert guszta, a hozzátevők miatt is, na és hogy nem kell sütni, jöhet! :-))

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

bumi
bumi Sat, 2012-04-21 17:40

Szia ! Ez a süti egy csoda :-D
Szeretném megcsinálni, de lenne egy kérdésem : milyen típusú zselatint használsz?...neve...:-D Válaszodat köszönöm.

1054
kekszmorzsa 50 dkg
margarin 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 5 ek
feketekávé 2.5 dl
vaj 1 tk
gesztenyemassza 50 dkg
rum 0.5 dl
habtejszín 5 dl
zselatin 20 g
gyümölcslé 1.5 dl
piros ribizli 15 dkg
csokoládéforgács 5 ek