r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta Totu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta Totu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5904 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2307.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2859 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2813 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 5904 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük 6 dkg cukorral. A tojások sárgáját összekeverjük a maradék 6 dkg cukorral, vaníliás cukorral. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és az egészet összekeverjük óvatosan. Kerek sütőformában készre sütjük.
  2. A gesztenyét áttörjük szűrőn. A kakaós pudingport összekeverjük a cukorral, az áttört gesztenyemasszával, és csomómentesre keverjük a tejjel. A pudingot sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a vajat. Hideg vízfürdőben folyamatos kevergetés mellett hűtjük. Amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük a rumot.
  3. A tortalapot kihűlés után kiszedjük a tortaformából, és vízszintesen három felé vágjuk. A tortalap locsolható rummal igény szerint. A gesztenye krémet 3 részre osztjuk, megkenjük az első tortalapot, ráhelyezzük a másodikat, azt is megkenjük a krémmel, és ráhelyezzük a 3. lapot.
  4. Az utolsó adag krémmel körbekenjük a tortát és a tetejét. Habzsákkal díszíthető, akár ostyalap helyezhető rá, vagy áttört gesztenyével, csokoládéval megszórható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 337
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 23.

Ajánló

Születésnapokra, névnapokra, ünnepi asztalokra nagyon mutatós és finom torta

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiam születésnapjára készült a torta, hatalmas sikert aratott az íze és díszítése is.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...