r
Nosalty Logó

Gesztenyelisztes lepény

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Cafika
Gesztenyelisztes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1858.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 2688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gesztenyelisztet és a burgonyakeményítőt egy nagyobb tálba beleszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot (édesítőt; én steviát) és 2 kanál olívaolajat. Ezt jól összekeverjük.
  2. Lassan a masszához adjuk a tejet, mindig kevergetve, majd a narancslevet is, a massza elég sűrű, de jól keverhető legyen.
  3. Majd hozzáadjuk a fenyőmagot, mandulát és a mazsolát is, jól összekeverjük.
  4. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a maradék 2 evőkanál olívaolajat a massza tetejére kenjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-60 perc alatt készre sütjük. (a recept 1 órát írt, de nekem elegendő volt 40 perc)
  5. Legfinomabb langyosan.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x28x4
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3396
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 12.

Ajánló

Nagyon finom magában is, vagy frissen felvert tejszínnel tálalva is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A páromtól kaptam egy szuper jó kis receptes könyvet, és ez volt az első recept, amit elkészítettem belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek