Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyelisztes lepény

Gesztenyelisztes lepény
Gesztenyelisztes lepény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A páromtól kaptam egy szuper jó kis receptes könyvet, és ez volt az első recept, amit elkészítettem belőle.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Nagyon finom magában is, vagy frissen felvert tejszínnel tálalva is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyelisztet és a burgonyakeményítőt egy nagyobb tálba beleszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot (édesítőt; én steviát) és 2 kanál olívaolajat. Ezt jól összekeverjük.
  2. Lassan a masszához adjuk a tejet, mindig kevergetve, majd a narancslevet is, a massza elég sűrű, de jól keverhető legyen.
  3. Majd hozzáadjuk a fenyőmagot, mandulát és a mazsolát is, jól összekeverjük.
  4. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a maradék 2 evőkanál olívaolajat a massza tetejére kenjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-60 perc alatt készre sütjük. (a recept 1 órát írt, de nekem elegendő volt 40 perc)
  5. Legfinomabb langyosan.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22x28x4 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 050
elküldve: 2
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

castagnaccio, süti lisztmentesen, gesztenyelisztes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

268
gesztenyeliszt 300 g
burgonyakeményítő 90 g
stevia 100 g
olívaolaj 4 ek
tej 250 ml
mazsola 60 g
mandula 100 g
fenyőmag 20 g
narancs 1 db