r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1865 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1568.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1865 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát rumba áztatjuk.
  2. A gesztenyepürét villával összetörjük.
  3. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.
  4. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük.
  5. Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk.
  6. A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „petyegetve" kínáljuk, akár melegen, akár jégbe hűtve.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 94990
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 25.

Ajánló

Ősszel, friss gesztenyével elkészítve a legfinomabb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Mártika és Feri 107 recept

A Kelet-Magyarország szon.hu receptversenyére, valamint a Nagy Ízvadászat, a Dunántúli Napló, és bama.hu gasztronómiai sorozatába 2007-ben beküldött recept.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Mártika és Feri! Azt szeretném megkérdezni,hogy nagy gond lenne ha nem raknék bele mazsolát? Köszönöm!

Barnie Blacksmith

Mi sem szeretjuk a mazsolat ezert minden tanyer leveshez talalas elott hozzatettem egy evokanal rumot amit gyorsan elkevertem mert maskepp nem szep.

Mártika és Feri

Kedves Vivien! Nem gond, ha nem teszel bele mazsolát. Van egy nagy fiunk Zsolt, ? sem szereti a mazsolát, minden ételb?l kipiszkálja:) Üdvözlettel: Mártika

Törölt felhasználó

Meg szeretném kérdezni, hogy ez nem valami puding s?r?ség? lesz?

Mártika és Feri

Kedves chaos! A krémleves állaga elkészítés után pépes, pürészer? lesz. Üdvözlettel: Mártika

senilla

Karácsonykor a tradícionálisan halászlé tálalása helyett került az asztalra. Mondanom sem kell, hogy osztatlan sikert arattam vele :) A barátn?m kislánya mindig ezt kéri, ha vendégségbe jön hozzánk.

Mártika és Feri

Kedves senilla! Nagyon örülünk a sikerednek. Kellemes tavaszi hetet! További jó f?z?cskézést kívánunk! Üdvözlettel: Ferenc

Törölt felhasználó

Hááát, mit mondjak?! Elkészítettem mindent a leírás szerint! De mire leh?töttem, teljesen bes?r?södött!!! Pudingnak viszont egész jó lett!!!

Mártika és Feri

Kedves kisBaba! A krémleves állaga elkészítés után pépes, pürészer? rostos. Egy kis tejszín, vagy víz segítségével hígíthatjuk+ újramelegítjük. Üdvözlettel: Ferenc

Éva-Anyóca

Szerintem mihelyst majd jön az ?sz, kora tél,az egyik kedvenc leves lesz.Kivétel nálunk is a mazsola.Viszont bármilyen más aszalt csoda jöhet:szilva.,barack,.áfonya.,meggy,Jó ötlet.Köszi.Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon finom!!!!Szeretem! Rég csináltam,de az ízét még most is érzem!:-)2?nknek nem volt elég a férjemmel:-)Mióta gyermekem van,nem is készítettem.Mindenkinek ajánlom!!!!Mi langyosan szerettük igazán!Egy SzínesRtv-ben olvastam.

Mártika és Feri

Kedves beja! Mi is imádjuk. Kellemes sütés-f?zést kívánunk. Üdvözlettel: Mártika és Feri

Gabriella111

Köszönöm ezt a különleges receptet! Tavaly egy étteremben ettem nagyon finom gesztenyekrémlevest, azóta kutattam a receptet. Meglepetésnek készítettem el, de mindenkinek ízlett. Már el is döntötték, hogy karácsonyra mindenképp legyen ilyen is :) Kiadós, mert ha kicsit bes?r?södik, fel lehet önteni és ugyanolyan fincsi. Hidegen az igazi, de majd melegen is kipróbálom.

Mártika és Feri

Kedves Lavender Zephyr! Családunk minden tagja szereti a szelíd gesztenyével készült ételeket. Örülünk, hogy ízlett karácsonyra lehet, hogy halászlé helyett mi is megf?zzük. Üdvözlettel: taksi

Mártika és Feri

Kedves Lavender Zephyr! Családunk minden tagja szereti a szelíd gesztenyével készült ételeket. Örülünk, hogy ízlett karácsonyra lehet, hogy halászlé helyett mi is megf?zzük. Üdvözlettel: taksi

Törölt felhasználó

Nekem nem jött be egyáltalán. Inkább megeszem a gesztenyepürét önmagában :)

Törölt felhasználó

Annyira finom volt , hogy a kedvesem másnap hozott még 3 kocka gesztenyepürét, hogy f?zzek még neki :) Köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves Fruzsina! Örülök, hogy ízlett. További jó sütés-f?zést kívánok! Üdvözlettel: Ferenc

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon finom lett, mazsola nélkül, habgaluskával, gyerekek-feln?ttek imádták! Köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia, ma megcsináltam, nagyon fini lett, én is mazsola nélkül készitettem el. Hidegen és langyosan is isteni, én nagyon édesszájú vagyok. Férjem meg kitalálta hogy még palacsintára is jó lenne. Köszi a receptet.

Alfatica

Mazsola és méz nélkül készítem, habgaluskával, Isteni! Már 2-éve nagy kedvencem, még Szenteste is a menühöz tartozik :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.