Nosalty Logó

Gesztenyekrémes szívtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyekrémes szívtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Összesen 1013 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Összesen 12159 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Összesen 311 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1013 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    723.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    2167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7713 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1666 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    3185 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1168.5 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    473 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3245 micro
Összesen 12159 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 311 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét pár csepp citromlével félkemény habbá verjük magas fokozaton, közben hozzáadjuk a nyírfacukrot is, majd a tojások ságáját. A robotgépet alacsony fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a sütőport.
  2. A masszát sütőpapírral kibélelt szív alakú sütőformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a gesztenyés krémet. A tejet összekeverjük a pudingporral, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Mikor besűrűsödött, levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, a gesztenyemasszát, vaníliás cukrot és az aromákat, majd az egészet krémesre keverjük robotgéppel.
  5. A növényi tejszínt kemény habbá verjük.
  6. A tortát háromfelé vágjuk.
  7. A gesztenyés krémet és a tejszínhabot is beletesszük egy-egy habzsákba.
  8. A habzsákok segítségével az alsó tortalapra szorosan egymás mellé nyomjuk felváltva a gesztenyés krémet és a tejszínhabot a szív formát betartva.
  9. Rátesszük a második tortalapot, és azt is hasonló módon töltjük, csak most ha az első rétegnél a gesztenyés krém volt kívül, akkor most a tejszínes.
  10. Rátesszük a harmadik lapot, amivel befedjük.
  11. A vajkrémet habosra keverjük, és bevonjuk vele vékonyan az egész tortát.
  12. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  13. Közben megszínezzük a marcipánt. Célszerű kis adagokban színezni, és a végén összegyúrni az egészet, ha ilyen nagy mennyiségről van szó. Megcsináljuk a rózsákat is. Porcukros felületen kinyújtjuk a marcipánt.
  14. A kinyújtott marcipánt nyújtódeszka segítségével ráfektetjük a tortára, tetejét szépen lesimítjuk, majd az oldalánál is, hogy szép sima legyen.
  15. A szív bal oldalát egy életlen kés segítségével bekockázzuk, és kirakjuk a gyöngyökkel, majd a felezést is megcsináljuk középen. A rózsákat pici víz segítségével a helyükre "ragasztjuk".
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10022
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Receptkategóriák

Születésnapra csináltam ezt a tortát.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Nagyon szép a tortád, gratulálok!Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Köszönöm!

Hamcsa

Nagyon szép a torta. Aki nem szokott nyírfacukrot használni az vigyázzon, ekkora mennyiség igencsak hashajtó hatású.

Törölt felhasználó

Nem az egész tortát fogja megenni egy ember, hanem egy esetleg két szeletet így ne kell vigyáznia, hogy menni fog a hasa:)

Törölt felhasználó

Nagyon szép a tortád!Ügyes vagy!!!

Tmea

Gyönyör?, egy igazi ehet? ékszer! :-) Annyiba is kerül...:-) Nem tudom, te hol veszed a xillit-et, erre mifelénk 3000.- körül van kilója, tehát csak ez ezerötszáz ft.-...plusz a marcipánból is 20 dkg 4-500 ft, ehhez pedig min. a négyszerese kell, úgyhogy durva fejszámolás után is alsó hangon legalább a duplájába kerül ez a torta annak, mint amit odaírtál, szóval tényleg egy igazi reprezentatív ajándék. :-)

Törölt felhasználó

Kedves Tmea! Már sokadszorra olvasom az "ilyen ill. olyan drága a hozzávaló" hozzászólásokat. Ezt egyszer?en nem tudom megérteni. Ha van egy hobbid, amit igazán szeretsz, nehogy már ennyire visszatartson az a hülye pénz. Most nyílván én sem vagyok milliomos, de számomra roppant fontos, hogy ne csak a pénzt nézzem egész életemben, mert akkor mi értelme van? Ez a torta amúgy is egy igazi különlegesség, gondolom a meglepett is az volt, így nekem meg sem fordulna a fejemben az anyagi része. A min?séget meg kell fizetni természetesen, aki emiatt szívja a fogát, más hobbit kell választani, vagy pedig "szemetet" fogyasztani. Ne haragudj ezért a hozzászólásért, de olyan lelombozó ilyeneket olvasni......

Tmea

Nem olyan nehéz pedig megérteni. Van egy ilyen kitöltend? rész a beküldésnél, hogy mennyibe került, és ez a torta nem annyiba kerül, mint ami oda van írva. És ezt nem én találtam ki. Ennyi az egész. Nekem konkrétan a sütés-f?zés nem hobbi, hanem mindennapi rutintevékenység, ahogy a pénz beosztása is az. És sajnos ebben az országban nem olyanok a fizetések, hogy az ember gondtalanul indulhasson el a boltba vásárolni. Sajnos nagyon meg kell nézni, hogy mi mennyibe kerül, mert nem minden fér bele a költségvetésbe. Jó neked ha nincs rá szükséged, hogy ez megforduljon a fejedben. Ez esetben irigylésre méltóbb helyzetben vagy, mint az ország 90%-a. Látszik, hogy nem itt élsz. Különben pedig nem a min?ség az, amit meg kell fizetni, legalábbis itt nem, hanem a márkanév és a reklám. Sokszor a reális áron kapható dolgok sokkal jobb min?ség?ek, mint a méregdrága, agyonreklámozott m?anyag vackok. De ez most nem ide tartozik. Egyébként a hozzászólásom lényege nem ez volt, hanem az, hogy ez a torta egy igazi reprezentatív ajándék volt, és, hogy nagyon szép.

Törölt felhasználó

12 ev?kanál cukor nem fél kg!!!! Úgyhogy aki 3000-ért veszi meg kg-ját még annak is csak 750 ft, (de én olcsobban tudom beszerezni), mivel egy ek kb. 20 dkg. A marcipán kilóját 1500-ért veszem, ehhez kb. 80 dkg kellett. Na jó lehet, hogy kicsit többre jön ki, mint 2500 ft, de akkor sem a duplája semmiképp. Én még sose figyeltem, hogy melyik recepthez mi van írva mennyibe kerül. Meg egyébként sem lehet ezt kiszámolni, van aki itt van aki ott vásárol. Meg sem fordult a fejemben, hogy egy ilyen dolgon így ki lehet akadni, meg ilyen vita indul el. De legközelebb jobban figyelek az ilyen apró dolgokra is és komoly számítást végzek recept feltétel el?tt.

Tmea

A 12 ev?kanál valóban nem fél kiló, de van még két féle krém, amihez szintén írtál még 20-20 dkg-t = 40 dkg + a 12 ev?kanál, az már kb fél kiló. Itt egyedül EperUK aki kiakadt, mindenki más tudomásul vette, hogy mir?l van szó. Én sem gondoltam egyébként, hogy ezen ki lehet akadni, de hát l?n...:-))

Törölt felhasználó

Nagyon mutatós, gratulálok! Üdv: Saci

r.evike

Kedves EperUK! Valóban gyönyör? ez a torta. De meg kell védenem Tímeát, mert igenis számít sok családnál, hogy mi mennyibe kerül. Kicsit sért? volt a stílusod mindazok számára, akik kénytelenek számolni a hétköznapokban. És hidd el ?k sem "szemetet" esznek. Szép estét!

Törölt felhasználó

Kedves r.evike! Sejtettem, hogy ilyen jelleg? reakciókat eredményez a hozzászólásom. Nem akartam senkit megbántani, sem pedig sért? lenni. Viszont hiszem, hogy az olcsó, az nem min?ségi, ami nem is egészséges, számomra tehát "szemét". Ezt nem vonom vissza, mert látom, amikor Magyarországra látogatok, de itt Angliában is el?fordul sajnos. Már megfogadtam, hogy nem írogatok ide, bár most sem tettem volna. További jó sütést-f?zést.

r.evike

Kedves EperUk! Könnyen beszélsz Angliából. Élnél itt ,Te is másképp gondolkodnál, Egyébként a receptedre visszatérve, ahogy a hozzávalókat nézem, nem hiszem, hogy a kétféle aroma és az ételszínezékek az igazán min?ségi élelmiszerek közé tartoznának. Üdv!

Törölt felhasználó

Kedves r.evike! Már megbocsáss, de ez nem az én receptem, vagy nem tudom, hogy értetted pontosan??? Mindegy, ebbe nem megyek bele. Éltem Magyarországon, és elég is volt, viszont nem felejtettem el, hogy honnan jöttem. Ezt pedig kikérem magamnak, hogy én könnyen beszélek Angliából. mindenkinek megvan és megvolt a lehet?sége külföldön élni, de sokan azt hitték és hiszik, hogy kolbászból van a kerítés aztán jól "pofára" esnek, majd szídják az angolokat. Vagy, a te esetedben, irigység miatt vagy rosszindulatú. Ha ismernél és tudnád, hogy honnan kezdtük a férjemmel, és milyen ára volt annak, hogy ott tartunk most ahol, akkor mélyen hallgatnál. Nem hiszem el, hogy ez a téma egy f?z?s oldalon került el?...szánalom, már bocs.

Éva-Anyóca

Nagyon szép torta, a kedvenc színeim, és a gesztenye meg finomság, szeretjük.:-O Az árakat meg valakinek meg kell gondolni, tudja: mennyi pénze van, mikor mit és hogy vásárol,- viszont van , akinek nem annyira fontos az ára a hozzávalóknak. Ezen nem szabad vitázni, tudomásul kell venni, hogy itthon, ez sokaknak nehezebben megy, és ennyi :-o Beosztással kell élnünk, sajna elég régóta, mostanság sokkal több embernek nehezebb ez a beosztás. Szép napot kívánok!

scarlett69

Gyönyör? a torta! Aki rendszeresen süt tudja, hogy pl a nyírfacukor porcukorra cserélhet? (így a költségek csökkenthet?ek, illetve az egyik hozzászólásban említett hasmenés is elkerülhet?, bár kétlem hogy vki ezt egymaga eszi meg egyszerre...) Az aroma cserélhet? a vaníliarúd kikapart belsejére... A kék ételfesték helyett használhatunk természetes színezékeket is, pl céklaport, ami rózsaszín színt adhat a bevonatnak, de maradhat fehér is, esetleg kávé szín?, vagy barna....Nem? A növényi tejszín helyett pedig az állati tejszínt... Az íze, a jellege megmarad, esetleg a színe változik. Mindenesetre felmerül bennem a kérdés a sok negatív hozzászólás nyomán: Vajon nem esztek-isztok a sok bolti szemétb?l? Ott még lehet?ségetek sincs a reklamációra... És még vmi, kedves hozzászólók: Ti sütöttetek már olcsó dísztortát? Aligha...

Törölt felhasználó

Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Szerintem is nagyon szép a torta. Ügyes vagy. Én is megpróbálom elkészíteni egyszer, valamelyik családi ünnepre:) Annyira klasszul néz ki!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.