Gesztenyekrémes szívtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
15g zabpehelyliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
17g xilit40 kcal
-
3 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g növényi tejszín63 kcal
A bevonathoz
-
67g marcipán308 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1g cukorgyöngy3 kcal
A vajkrémhez
Összesen
1013
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
660g tojás831 kcal
-
120g xilit288 kcal
-
180g zabpehelyliszt727 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g xilit480 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
300g növényi tejszín753 kcal
A bevonathoz
-
800g marcipán3696 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
A vajkrémhez
Összesen
12159
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
17.1g tojás21 kcal
-
3.1g xilit7 kcal
-
4.7g zabpehelyliszt19 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
12.9g gesztenyemassza23 kcal
-
6.5g margarin46 kcal
-
5.2g xilit12 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.5g rumaroma0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
1.2g vaníliás pudingpor4 kcal
-
7.8g tej4 kcal
-
7.8g növényi tejszín19 kcal
A bevonathoz
-
20.7g marcipán96 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.3g cukorgyöngy1 kcal
A vajkrémhez
Összesen
311
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 60.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
1013
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 184.3 g
Zsír
-
Összesen 723.2 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 221 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 139 g
-
Koleszterin 2167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7713 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 1666 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 3185 mg
-
Nátrium 2230 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1168.5 g
-
Cukor 472 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 544.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5024 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 473 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 1822 mg
-
Retinol - A vitamin: 4769 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3050 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3245 micro
Összesen
12159
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
311
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 db tojás
-
12 ek xilit
-
12 evőkanál zabpehelyliszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 csepp citromlé
A krémhez
-
500 g gesztenyemassza
-
25 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 ml rumaroma
-
10 ml vaníliaaroma
-
3 dl tej
-
3 dl növényi tejszín
A bevonathoz
-
80 dkg marcipán
-
1 ek cukorgyöngy
A vajkrémhez
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét pár csepp citromlével félkemény habbá verjük magas fokozaton, közben hozzáadjuk a nyírfacukrot is, majd a tojások ságáját. A robotgépet alacsony fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a sütőport.
- A masszát sütőpapírral kibélelt szív alakú sütőformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
- Közben elkészítjük a gesztenyés krémet. A tejet összekeverjük a pudingporral, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Mikor besűrűsödött, levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.
- A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, a gesztenyemasszát, vaníliás cukrot és az aromákat, majd az egészet krémesre keverjük robotgéppel.
- A növényi tejszínt kemény habbá verjük.
- A tortát háromfelé vágjuk.
- A gesztenyés krémet és a tejszínhabot is beletesszük egy-egy habzsákba.
- A habzsákok segítségével az alsó tortalapra szorosan egymás mellé nyomjuk felváltva a gesztenyés krémet és a tejszínhabot a szív formát betartva.
- Rátesszük a második tortalapot, és azt is hasonló módon töltjük, csak most ha az első rétegnél a gesztenyés krém volt kívül, akkor most a tejszínes.
- Rátesszük a harmadik lapot, amivel befedjük.
- A vajkrémet habosra keverjük, és bevonjuk vele vékonyan az egész tortát.
- 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
- Közben megszínezzük a marcipánt. Célszerű kis adagokban színezni, és a végén összegyúrni az egészet, ha ilyen nagy mennyiségről van szó. Megcsináljuk a rózsákat is. Porcukros felületen kinyújtjuk a marcipánt.
- A kinyújtott marcipánt nyújtódeszka segítségével ráfektetjük a tortára, tetejét szépen lesimítjuk, majd az oldalánál is, hogy szép sima legyen.
- A szív bal oldalát egy életlen kés segítségével bekockázzuk, és kirakjuk a gyöngyökkel, majd a felezést is megcsináljuk középen. A rózsákat pici víz segítségével a helyükre "ragasztjuk".
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10022
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
Születésnapra csináltam ezt a tortát.
Hozzászólások
Nagyon szép a tortád, gratulálok!Üdv: Anci
Köszönöm!
Nagyon szép a torta. Aki nem szokott nyírfacukrot használni az vigyázzon, ekkora mennyiség igencsak hashajtó hatású.
Nem az egész tortát fogja megenni egy ember, hanem egy esetleg két szeletet így ne kell vigyáznia, hogy menni fog a hasa:)
Nagyon szép a tortád!Ügyes vagy!!!
Gyönyör?, egy igazi ehet? ékszer! :-) Annyiba is kerül...:-) Nem tudom, te hol veszed a xillit-et, erre mifelénk 3000.- körül van kilója, tehát csak ez ezerötszáz ft.-...plusz a marcipánból is 20 dkg 4-500 ft, ehhez pedig min. a négyszerese kell, úgyhogy durva fejszámolás után is alsó hangon legalább a duplájába kerül ez a torta annak, mint amit odaírtál, szóval tényleg egy igazi reprezentatív ajándék. :-)
Kedves Tmea! Már sokadszorra olvasom az "ilyen ill. olyan drága a hozzávaló" hozzászólásokat. Ezt egyszer?en nem tudom megérteni. Ha van egy hobbid, amit igazán szeretsz, nehogy már ennyire visszatartson az a hülye pénz. Most nyílván én sem vagyok milliomos, de számomra roppant fontos, hogy ne csak a pénzt nézzem egész életemben, mert akkor mi értelme van? Ez a torta amúgy is egy igazi különlegesség, gondolom a meglepett is az volt, így nekem meg sem fordulna a fejemben az anyagi része. A min?séget meg kell fizetni természetesen, aki emiatt szívja a fogát, más hobbit kell választani, vagy pedig "szemetet" fogyasztani. Ne haragudj ezért a hozzászólásért, de olyan lelombozó ilyeneket olvasni......
Nem olyan nehéz pedig megérteni. Van egy ilyen kitöltend? rész a beküldésnél, hogy mennyibe került, és ez a torta nem annyiba kerül, mint ami oda van írva. És ezt nem én találtam ki. Ennyi az egész. Nekem konkrétan a sütés-f?zés nem hobbi, hanem mindennapi rutintevékenység, ahogy a pénz beosztása is az. És sajnos ebben az országban nem olyanok a fizetések, hogy az ember gondtalanul indulhasson el a boltba vásárolni. Sajnos nagyon meg kell nézni, hogy mi mennyibe kerül, mert nem minden fér bele a költségvetésbe. Jó neked ha nincs rá szükséged, hogy ez megforduljon a fejedben. Ez esetben irigylésre méltóbb helyzetben vagy, mint az ország 90%-a. Látszik, hogy nem itt élsz. Különben pedig nem a min?ség az, amit meg kell fizetni, legalábbis itt nem, hanem a márkanév és a reklám. Sokszor a reális áron kapható dolgok sokkal jobb min?ség?ek, mint a méregdrága, agyonreklámozott m?anyag vackok. De ez most nem ide tartozik. Egyébként a hozzászólásom lényege nem ez volt, hanem az, hogy ez a torta egy igazi reprezentatív ajándék volt, és, hogy nagyon szép.
12 ev?kanál cukor nem fél kg!!!! Úgyhogy aki 3000-ért veszi meg kg-ját még annak is csak 750 ft, (de én olcsobban tudom beszerezni), mivel egy ek kb. 20 dkg. A marcipán kilóját 1500-ért veszem, ehhez kb. 80 dkg kellett. Na jó lehet, hogy kicsit többre jön ki, mint 2500 ft, de akkor sem a duplája semmiképp. Én még sose figyeltem, hogy melyik recepthez mi van írva mennyibe kerül. Meg egyébként sem lehet ezt kiszámolni, van aki itt van aki ott vásárol. Meg sem fordult a fejemben, hogy egy ilyen dolgon így ki lehet akadni, meg ilyen vita indul el. De legközelebb jobban figyelek az ilyen apró dolgokra is és komoly számítást végzek recept feltétel el?tt.
A 12 ev?kanál valóban nem fél kiló, de van még két féle krém, amihez szintén írtál még 20-20 dkg-t = 40 dkg + a 12 ev?kanál, az már kb fél kiló. Itt egyedül EperUK aki kiakadt, mindenki más tudomásul vette, hogy mir?l van szó. Én sem gondoltam egyébként, hogy ezen ki lehet akadni, de hát l?n...:-))
Nagyon mutatós, gratulálok! Üdv: Saci
Kedves EperUK! Valóban gyönyör? ez a torta. De meg kell védenem Tímeát, mert igenis számít sok családnál, hogy mi mennyibe kerül. Kicsit sért? volt a stílusod mindazok számára, akik kénytelenek számolni a hétköznapokban. És hidd el ?k sem "szemetet" esznek. Szép estét!
Kedves r.evike! Sejtettem, hogy ilyen jelleg? reakciókat eredményez a hozzászólásom. Nem akartam senkit megbántani, sem pedig sért? lenni. Viszont hiszem, hogy az olcsó, az nem min?ségi, ami nem is egészséges, számomra tehát "szemét". Ezt nem vonom vissza, mert látom, amikor Magyarországra látogatok, de itt Angliában is el?fordul sajnos. Már megfogadtam, hogy nem írogatok ide, bár most sem tettem volna. További jó sütést-f?zést.
Kedves EperUk! Könnyen beszélsz Angliából. Élnél itt ,Te is másképp gondolkodnál, Egyébként a receptedre visszatérve, ahogy a hozzávalókat nézem, nem hiszem, hogy a kétféle aroma és az ételszínezékek az igazán min?ségi élelmiszerek közé tartoznának. Üdv!
Kedves r.evike! Már megbocsáss, de ez nem az én receptem, vagy nem tudom, hogy értetted pontosan??? Mindegy, ebbe nem megyek bele. Éltem Magyarországon, és elég is volt, viszont nem felejtettem el, hogy honnan jöttem. Ezt pedig kikérem magamnak, hogy én könnyen beszélek Angliából. mindenkinek megvan és megvolt a lehet?sége külföldön élni, de sokan azt hitték és hiszik, hogy kolbászból van a kerítés aztán jól "pofára" esnek, majd szídják az angolokat. Vagy, a te esetedben, irigység miatt vagy rosszindulatú. Ha ismernél és tudnád, hogy honnan kezdtük a férjemmel, és milyen ára volt annak, hogy ott tartunk most ahol, akkor mélyen hallgatnál. Nem hiszem el, hogy ez a téma egy f?z?s oldalon került el?...szánalom, már bocs.
Nagyon szép torta, a kedvenc színeim, és a gesztenye meg finomság, szeretjük.:-O Az árakat meg valakinek meg kell gondolni, tudja: mennyi pénze van, mikor mit és hogy vásárol,- viszont van , akinek nem annyira fontos az ára a hozzávalóknak. Ezen nem szabad vitázni, tudomásul kell venni, hogy itthon, ez sokaknak nehezebben megy, és ennyi :-o Beosztással kell élnünk, sajna elég régóta, mostanság sokkal több embernek nehezebb ez a beosztás. Szép napot kívánok!
Gyönyör? a torta! Aki rendszeresen süt tudja, hogy pl a nyírfacukor porcukorra cserélhet? (így a költségek csökkenthet?ek, illetve az egyik hozzászólásban említett hasmenés is elkerülhet?, bár kétlem hogy vki ezt egymaga eszi meg egyszerre...) Az aroma cserélhet? a vaníliarúd kikapart belsejére... A kék ételfesték helyett használhatunk természetes színezékeket is, pl céklaport, ami rózsaszín színt adhat a bevonatnak, de maradhat fehér is, esetleg kávé szín?, vagy barna....Nem? A növényi tejszín helyett pedig az állati tejszínt... Az íze, a jellege megmarad, esetleg a színe változik. Mindenesetre felmerül bennem a kérdés a sok negatív hozzászólás nyomán: Vajon nem esztek-isztok a sok bolti szemétb?l? Ott még lehet?ségetek sincs a reklamációra... És még vmi, kedves hozzászólók: Ti sütöttetek már olcsó dísztortát? Aligha...
Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerintem is nagyon szép a torta. Ügyes vagy. Én is megpróbálom elkészíteni egyszer, valamelyik családi ünnepre:) Annyira klasszul néz ki!