r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes szívtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyekrémes szívtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Összesen 1013 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Összesen 12159 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Összesen 311 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1013 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    723.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    2167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7713 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1666 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    3185 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1168.5 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    473 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3245 micro
Összesen 12159 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 311 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét pár csepp citromlével félkemény habbá verjük magas fokozaton, közben hozzáadjuk a nyírfacukrot is, majd a tojások ságáját. A robotgépet alacsony fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a sütőport.
  2. A masszát sütőpapírral kibélelt szív alakú sütőformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a gesztenyés krémet. A tejet összekeverjük a pudingporral, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Mikor besűrűsödött, levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, a gesztenyemasszát, vaníliás cukrot és az aromákat, majd az egészet krémesre keverjük robotgéppel.
  5. A növényi tejszínt kemény habbá verjük.
  6. A tortát háromfelé vágjuk.
  7. A gesztenyés krémet és a tejszínhabot is beletesszük egy-egy habzsákba.
  8. A habzsákok segítségével az alsó tortalapra szorosan egymás mellé nyomjuk felváltva a gesztenyés krémet és a tejszínhabot a szív formát betartva.
  9. Rátesszük a második tortalapot, és azt is hasonló módon töltjük, csak most ha az első rétegnél a gesztenyés krém volt kívül, akkor most a tejszínes.
  10. Rátesszük a harmadik lapot, amivel befedjük.
  11. A vajkrémet habosra keverjük, és bevonjuk vele vékonyan az egész tortát.
  12. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  13. Közben megszínezzük a marcipánt. Célszerű kis adagokban színezni, és a végén összegyúrni az egészet, ha ilyen nagy mennyiségről van szó. Megcsináljuk a rózsákat is. Porcukros felületen kinyújtjuk a marcipánt.
  14. A kinyújtott marcipánt nyújtódeszka segítségével ráfektetjük a tortára, tetejét szépen lesimítjuk, majd az oldalánál is, hogy szép sima legyen.
  15. A szív bal oldalát egy életlen kés segítségével bekockázzuk, és kirakjuk a gyöngyökkel, majd a felezést is megcsináljuk középen. A rózsákat pici víz segítségével a helyükre "ragasztjuk".
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10243
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra csináltam ezt a tortát.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek