Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrémes szívtorta

Gesztenyekrémes szívtorta
Gesztenyekrémes szívtorta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra csináltam ezt a tortát.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A vajkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét pár csepp citromlével félkemény habbá verjük magas fokozaton, közben hozzáadjuk a nyírfacukrot is, majd a tojások ságáját. A robotgépet alacsony fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a sütőport.
  2. A masszát sütőpapírral kibélelt szív alakú sütőformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a gesztenyés krémet. A tejet összekeverjük a pudingporral, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Mikor besűrűsödött, levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, a gesztenyemasszát, vaníliás cukrot és az aromákat, majd az egészet krémesre keverjük robotgéppel.
  5. A növényi tejszínt kemény habbá verjük.
  6. A tortát háromfelé vágjuk.
  7. A gesztenyés krémet és a tejszínhabot is beletesszük egy-egy habzsákba.
  8. A habzsákok segítségével az alsó tortalapra szorosan egymás mellé nyomjuk felváltva a gesztenyés krémet és a tejszínhabot a szív formát betartva.
  9. Rátesszük a második tortalapot, és azt is hasonló módon töltjük, csak most ha az első rétegnél a gesztenyés krém volt kívül, akkor most a tejszínes.
  10. Rátesszük a harmadik lapot, amivel befedjük.
  11. A vajkrémet habosra keverjük, és bevonjuk vele vékonyan az egész tortát.
  12. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  13. Közben megszínezzük a marcipánt. Célszerű kis adagokban színezni, és a végén összegyúrni az egészet, ha ilyen nagy mennyiségről van szó. Megcsináljuk a rózsákat is. Porcukros felületen kinyújtjuk a marcipánt.
  14. A kinyújtott marcipánt nyújtódeszka segítségével ráfektetjük a tortára, tetejét szépen lesimítjuk, majd az oldalánál is, hogy szép sima legyen.
  15. A szív bal oldalát egy életlen kés segítségével bekockázzuk, és kirakjuk a gyöngyökkel, majd a felezést is megcsináljuk középen. A rózsákat pici víz segítségével a helyükre "ragasztjuk".
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 708
elküldve: 3
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyetorta marcipánbevonattal, szív alakú torta, marcipános torta gesztenyekrémmel

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

akinorev
akinorev Fri, 2014-02-21 18:08

Szerintem is nagyon szép a torta. Ügyes vagy. Én is megpróbálom elkészíteni egyszer, valamelyik családi ünnepre:) Annyira klasszul néz ki!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Wed, 2013-02-27 10:42

Gyönyörű a torta!
Aki rendszeresen süt tudja, hogy pl a nyírfacukor porcukorra cserélhető (így a költségek csökkenthetőek, illetve az egyik hozzászólásban említett hasmenés is elkerülhető, bár kétlem hogy vki ezt egymaga eszi meg egyszerre...)
Az aroma cserélhető a vaníliarúd kikapart belsejére...
A kék ételfesték helyett használhatunk természetes színezékeket is, pl céklaport, ami rózsaszín színt adhat a bevonatnak, de maradhat fehér is, esetleg kávé színű, vagy barna....Nem?
A növényi tejszín helyett pedig az állati tejszínt...
Az íze, a jellege megmarad, esetleg a színe változik. Mindenesetre felmerül bennem a kérdés a sok negatív hozzászólás nyomán: Vajon nem esztek-isztok a sok bolti szemétből? Ott még lehetőségetek sincs a reklamációra... És még vmi, kedves hozzászólók: Ti sütöttetek már olcsó dísztortát? Aligha...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-28 08:35

Nagyon szép torta, a kedvenc színeim, és a gesztenye meg finomság, szeretjük.:-O

Az árakat meg valakinek meg kell gondolni, tudja: mennyi pénze van, mikor mit és hogy vásárol,- viszont van , akinek nem annyira fontos az ára a hozzávalóknak.
Ezen nem szabad vitázni, tudomásul kell venni, hogy itthon, ez sokaknak nehezebben megy, és ennyi :-o
Beosztással kell élnünk, sajna elég régóta, mostanság sokkal több embernek nehezebb ez a beosztás.

Szép napot kívánok!

r.evike
r.evike Thu, 2012-09-27 18:11

Kedves EperUk!
Könnyen beszélsz Angliából. Élnél itt ,Te is másképp gondolkodnál, Egyébként a receptedre visszatérve, ahogy a hozzávalókat nézem, nem hiszem, hogy a kétféle aroma és az ételszínezékek az igazán minőségi élelmiszerek közé tartoznának. Üdv!

EperUK
EperUK / EperUK Thu, 2012-09-27 22:06

Kedves r.evike!
Már megbocsáss, de ez nem az én receptem, vagy nem tudom, hogy értetted pontosan??? Mindegy, ebbe nem megyek bele. Éltem Magyarországon, és elég is volt, viszont nem felejtettem el, hogy honnan jöttem. Ezt pedig kikérem magamnak, hogy én könnyen beszélek Angliából. mindenkinek megvan és megvolt a lehetősége külföldön élni, de sokan azt hitték és hiszik, hogy kolbászból van a kerítés aztán jól "pofára" esnek, majd szídják az angolokat. Vagy, a te esetedben, irigység miatt vagy rosszindulatú. Ha ismernél és tudnád, hogy honnan kezdtük a férjemmel, és milyen ára volt annak, hogy ott tartunk most ahol, akkor mélyen hallgatnál. Nem hiszem el, hogy ez a téma egy főzős oldalon került elő...szánalom, már bocs.

r.evike
r.evike Wed, 2012-09-26 19:05

Kedves EperUK!
Valóban gyönyörű ez a torta. De meg kell védenem Tímeát, mert igenis számít sok családnál, hogy mi mennyibe kerül. Kicsit sértő volt a stílusod mindazok számára, akik kénytelenek számolni a hétköznapokban. És hidd el ők sem "szemetet" esznek. Szép estét!

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2012-09-26 19:29

Kedves r.evike!
Sejtettem, hogy ilyen jellegű reakciókat eredményez a hozzászólásom. Nem akartam senkit megbántani, sem pedig sértő lenni. Viszont hiszem, hogy az olcsó, az nem minőségi, ami nem is egészséges, számomra tehát "szemét". Ezt nem vonom vissza, mert látom, amikor Magyarországra látogatok, de itt Angliában is előfordul sajnos. Már megfogadtam, hogy nem írogatok ide, bár most sem tettem volna. További jó sütést-főzést.

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-09-26 15:18

Gyönyörű, egy igazi ehető ékszer! :-)
Annyiba is kerül...:-)
Nem tudom, te hol veszed a xillit-et, erre mifelénk 3000.- körül van kilója, tehát csak ez ezerötszáz ft.-...plusz a marcipánból is 20 dkg 4-500 ft, ehhez pedig min. a négyszerese kell, úgyhogy durva fejszámolás után is alsó hangon legalább a duplájába kerül ez a torta annak, mint amit odaírtál, szóval tényleg egy igazi reprezentatív ajándék. :-)

polki
MoncsikaAnyuci / polki Thu, 2012-09-27 19:49

12 evőkanál cukor nem fél kg!!!! Úgyhogy aki 3000-ért veszi meg kg-ját még annak is csak 750 ft, (de én olcsobban tudom beszerezni), mivel egy ek kb. 20 dkg. A marcipán kilóját 1500-ért veszem, ehhez kb. 80 dkg kellett. Na jó lehet, hogy kicsit többre jön ki, mint 2500 ft, de akkor sem a duplája semmiképp. Én még sose figyeltem, hogy melyik recepthez mi van írva mennyibe kerül. Meg egyébként sem lehet ezt kiszámolni, van aki itt van aki ott vásárol. Meg sem fordult a fejemben, hogy egy ilyen dolgon így ki lehet akadni, meg ilyen vita indul el.
De legközelebb jobban figyelek az ilyen apró dolgokra is és komoly számítást végzek recept feltétel előtt.

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2012-09-28 10:27

A 12 evőkanál valóban nem fél kiló, de van még két féle krém, amihez szintén írtál még 20-20 dkg-t = 40 dkg + a 12 evőkanál, az már kb fél kiló.
Itt egyedül EperUK aki kiakadt, mindenki más tudomásul vette, hogy miről van szó. Én sem gondoltam egyébként, hogy ezen ki lehet akadni, de hát lőn...:-))

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2012-09-26 15:58

Kedves Tmea!
Már sokadszorra olvasom az "ilyen ill. olyan drága a hozzávaló" hozzászólásokat. Ezt egyszerűen nem tudom megérteni. Ha van egy hobbid, amit igazán szeretsz, nehogy már ennyire visszatartson az a hülye pénz. Most nyílván én sem vagyok milliomos, de számomra roppant fontos, hogy ne csak a pénzt nézzem egész életemben, mert akkor mi értelme van? Ez a torta amúgy is egy igazi különlegesség, gondolom a meglepett is az volt, így nekem meg sem fordulna a fejemben az anyagi része. A minőséget meg kell fizetni természetesen, aki emiatt szívja a fogát, más hobbit kell választani, vagy pedig "szemetet" fogyasztani. Ne haragudj ezért a hozzászólásért, de olyan lelombozó ilyeneket olvasni......

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-09-27 10:14

Nem olyan nehéz pedig megérteni. Van egy ilyen kitöltendő rész a beküldésnél, hogy mennyibe került, és ez a torta nem annyiba kerül, mint ami oda van írva. És ezt nem én találtam ki. Ennyi az egész.
Nekem konkrétan a sütés-főzés nem hobbi, hanem mindennapi rutintevékenység, ahogy a pénz beosztása is az. És sajnos ebben az országban nem olyanok a fizetések, hogy az ember gondtalanul indulhasson el a boltba vásárolni. Sajnos nagyon meg kell nézni, hogy mi mennyibe kerül, mert nem minden fér bele a költségvetésbe. Jó neked ha nincs rá szükséged, hogy ez megforduljon a fejedben. Ez esetben irigylésre méltóbb helyzetben vagy, mint az ország 90%-a. Látszik, hogy nem itt élsz.
Különben pedig nem a minőség az, amit meg kell fizetni, legalábbis itt nem, hanem a márkanév és a reklám. Sokszor a reális áron kapható dolgok sokkal jobb minőségűek, mint a méregdrága, agyonreklámozott műanyag vackok. De ez most nem ide tartozik.

Egyébként a hozzászólásom lényege nem ez volt, hanem az, hogy ez a torta egy igazi reprezentatív ajándék volt, és, hogy nagyon szép.

szfrancy
Hamcsa / szfrancy Wed, 2012-09-26 13:44

Nagyon szép a torta. Aki nem szokott nyírfacukrot használni az vigyázzon, ekkora mennyiség igencsak hashajtó hatású.

polki
MoncsikaAnyuci / polki Thu, 2012-09-27 19:29

Nem az egész tortát fogja megenni egy ember, hanem egy esetleg két szeletet így ne kell vigyáznia, hogy menni fog a hasa:)

1013
tojás 12 db
xilit 12 ek
zabpehelyliszt 12 evőkanál
sütőpor 1 csomag
citromlé 3 csepp
gesztenyemassza 500 g
margarin 25 dkg
xilit 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 20 ml
vaníliaaroma 10 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
növényi tejszín 3 dl
marcipán 80 dkg
ételfesték 5 csepp
cukorgyöngy 1 ek
margarin 25 dkg
xilit 20 dkg