Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta sütés nélkül Krisztike konyhájából

Gesztenyetorta sütés nélkül Krisztike konyhájából
Gesztenyetorta sütés nélkül Krisztike konyhájából
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gyors és finom ételeket. Ez is egy nagyon könnyen elkészíthető desszert, aminek nagy előnye, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az omlós kekszet morzsává törjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a vajas kekszmorzsát, majd berakjuk a hűtőbe dermedni.
  2. A tejszínt, a porcukrot, a rumot, a gesztenyemasszát és a 0,5 dl forró vízben feloldott zselatint összemelegítjük, és a megdermedt kekszalapra ötjük. A tortát betesszük a hűtőbe minimum 5 órára vagy akár egy éjszakára.
  3. Másnap a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a torta tetején, oldalán eloszlatjuk. Újra hidegre tesszük, és a csokoládé dermedése után fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 26 728
elküldve: 30
receptkönyvben: 468
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztike

Mióta szakács: 2012.03.16.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kekszalapú gesztenyetorta, gesztenyés torta, csokis gesztenyetorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lyrical83
Hajni.SZ / lyrical83 Wed, 2016-02-03 11:35

Szia! Hétvégén elkészítettem a kisfiam "előszülinapjára". Finom, de nekem kicsit dominánsabb volt a habtejszín. Legközelebb dupla gesztenyemasszával próbálom ki és kevesebb habtejszínnel. :-) Egyébként biztos többször elkészítem még! Köszi!

573
keksz 15 dkg
vaj 6 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
porcukor 1 ek
rum 1 ek
zselatin 10 g
habtejszín 3.5 dl
étcsokoládé 15 dkg