r
Nosalty Logó

Esküvői gesztenyetorta

NS
Esküvői gesztenyetorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

1498
Kalória
28g
Fehérje
114.2g
Szénhidrát
104.7g
Zsír
228.7g
Víz
592.6g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
58.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    228.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 1498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    418.7 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7529.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2022 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    3103 mg
  • Nátrium
    1802 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    456.9 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    914.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    508 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1730 micro
Összesen 5989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőport hozzáadjuka liszthez, majd szétválasztjuka tojásokat. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd a tojások sárgáját a cukorralkihabosítjuk. A sárgáját hozzáöntjük a fehérjéhez, majd a sütőporos lisztet apránként hozzáadjuk, és habverővel óvatosan összeforgatjuk, elkeverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze.
  2. Kivajazott-lisztezett tortaformába tesszük, és 180 °C-on 25-30 percig sütjük (tűpróba).
  3. A krémhez a gesztenyepürét lereszeljük, a tejszínt kemény habbá verjük, ha szükséges, egy kevés zselatint tehetünk hozzá, hozzáadjuk a rumaromát, az ízlés szerinti porcukrot és a gesztenyepürét. Óvatosan összekeverjük.
  4. Ha kihűlt a piskóta, 3 felé vágjuk, majd betöltjük a tortát.
  5. Oldalát és a tetejét tejszínhabbal vonjuk, majd az oldalát a szeletelt mandulával panírozzuk (bevonjuk).
  6. A tetejét tetszés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

A krémbe szoktam tenni egy kevés zselatint a biztonság kedvéért. A rózsát saját kezűleg szoktam csinálni, de ugyanolyan kész rózsa is tökéletes.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...