r
Nosalty Logó

Garnélás - cukkinis penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Garnélás - cukkinis penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4081 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3631.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    2103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2090 micro
Összesen 1022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    185.9 g

Zsír

  • Összesen
    172.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14526.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    492 mg
  • Kálcium
    1790 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    3233 mg
  • Nátrium
    8410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1204 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    559 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1571 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6671 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8362 micro
Összesen 4081 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótos pennét forrásban lévő sós vízben 10 perc alatt enyhén keményre főzzük.
  2. A garnélákat leöblítjük, szűrőben lecsöpögtetjük.
  3. A felaprított vöröshagymát a garnélával együtt dinszteljük addig, míg a garnéla leve el nem párolog.
  4. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, a kb. 5 mm-nyire vágott kaliforniai paprikát és a fél karikákra vágott cukkinit, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk (szükség szerint kevés vizet tegyünk hozzá, hogy oda ne égjen).
  5. Levesszük a fedőt, majd sózunk, borsozunk és ezután hozzákanalazzuk a kétféle Créme Bonjour szendvicskrémet és a tejszínt. Tovább főzzük, amíg az étel össze nem rottyan.
  6. A garnélás szósz állagának krémesnek, lágynak kell lennie, amikor ezt az állapotot elértük, akkor vagyunk kész.
  7. A penne tetejére ráhalmozzuk a garnélás-paprikás-cukkinis szószt, és a tetejére friss parmezánsajtot reszelünk.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8495
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garnélás - cukkinis penne
Auringonkukka 61 recept

Egy kedves szakács ismerősöm évekkel ezelőtt készítette el ezt az ételt először teljesen spontán, belső indíttatástól vezérelve. Azt mondta, hogy ő már erre a receptre nem is emlékszik. Én viszont igen, és azóta is sokat hódítok vele a konyhában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...