Nosalty Logó

Fűszeres-tejszínes csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Fűszeres-tejszínes csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 830 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3316 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 201 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 830 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    283.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6195.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    3324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 3316 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kicsontozzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A tejszínbe beleöntjükaz olajat, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, az apróra vágott vöröshagymát és a többi fűszert. Alaposan kikeverjük.
  3. A combokat jénaiba vagy teflon tepsibe szorosan egymás mellé rakosgatjuk, leöntjük a fűszeres tejszínnel úgy, hogy mindenhol befedje.
  4. Alufóliával szorosan lefedjük a jénait/tepsit.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük, majd a fóliát leszedve róla kb. 10 perc alattegypicit megpirítjuk.
  6. Kedvenc köretünkkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23787
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Ajánló

Bármilyen körettel (krumpli, rizs) finom. Fokozhatjuk még a kellemes ízt a tetejére szórt, és ráolvasztott reszelt sajttal.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ízletes, omlós, és 10 perc előkészítésen kívül nincs vele dolgunk, csak a sütési időt kell figyelnünk. 

Hozzászólások

kgguinney

Istenien néz ki, meg is szeretném csinálni. A köretet hogyan készítetted hozzá ? Az is nagyon guszta :)

Gabys

Szia:) Köszi a dicséretet, ha elkészíted bízom benne, hogy nektek is ízleni fog. A köret nagyon egyszer?. kb. 1 kg. krumplit alaposan megmosok, hajába felteszem f?ni. Amikor megpuhult (villával ellen?rz?m) leöntöm a vizet róla, visszateszem a fed?t, kb 10 percet hagyom állni. Így könnyebben lejön a héja. Megpucolom és teljesen hidegre!!! hagyom kih?lni, mert így tudom kés?bb szép karikákra vágni, nem fog töredezni. Teflon lábasban egy kevés zsírt majdnem forróra felmelegítem, belekarikázom a krumplit, megsózom és kevergetve egy picit megpirítom. Úgy ahogy a képen látod:) Amíg sül a húsi ezzel is komótosan készen vagyok. Ha megcsinálod, örömmel várom a visszajelzésedet. Szép hétvégét:) Gabi

Éva-Anyóca

Mesés, köszönöm, mentettem. :) Éva-Anyóca

Gabys

Nagyon szívesen Anyócám:) Szép hétvégét! G

kgguinney

Megcsináltam, és ez valami fantasztikus ! Az egész családnak ízlett. Köszönöm ! :)

Gabys

Nagyon örülök, hogy ízlett, és én köszönöm hogy megírtad! Hát nem sokáig tétováztál:) Akár magamat látnám, most azonnal, de ízibe, holnap már kés?:) Remélem a krumplival kapcsolatban id?ben válaszoltam. Szép estét: Gabi

pussycat

Gabikam, szenzacios ez a recept!!! Ez lesz a holnapi ebedunk. Koszonom szepen. Mit szolsz a megujulashoz? En nem tudok szohoz jutni, annyira nem vagyok megelegedve!!!:) Meg a sajat receptjeim is eltuntek, kinyomtatni nem nagyon lehet, mert egy recibol 4-5 oldal lesz. Az "osszes hozzaszolasok" is eltuntek?.na nem panaszkodom tobbet, csak kivancsi voltam, hogy Te es masoknak mi a velemenye. Puszi, Veronika:)))

Gabys

Édes Veronikám:) Készítsd csak el, tényleg nagyon finom. Vasárnap én is ezt csinálom, vendégeink lesznek, ezt tolom majd az orruk alá:)) Az oldaltól én sem vagyok elvarázsolodva. 2 napja nézegetem, keresek kutatok rémes... Az én receptjeim is eltüntek, 20 db. van. a 123 helyett.......Egy csomó infó ami eddig volt megszüntetésre került. Én készülök egy hosszabb lélegzet? levelet írni Petrának., mert ez a megújulás inkább visszalépés volt szerintem. De ahogy olvasgattam a fészbukot ott is inkább negatív a vélemény. Csak reménykedem lehet javítani. A küls? szép, de a bels?vel bajok vannak. Na ennyi röviden:) Ha megcsináltad kiváncsi vagyok hogy sikerült. Majd ird meg oks?:) Millió puszim:) Gabi

drien78

Én csirkemellel próbálnám ki.Biztos finom abból is :)

drien78

Én csirkemellel csinálnám meg.Biztos abból is finom :)

Zsoozsy

Fúúúú, elkészítettem, és bár jó pár dolgot változtattam rajta picit, annyira, de annyira jó lett, hogy konkrétan emiatt regisztráltam most, hogy ezt itt elmondhassam és megköszönhessem! :) Nem kizárt, hogy a kissé túlzásba vitt fokhagymázás vitte el az ízét olyan iszonyatosan jóvá, hogy új családi kedvenccé vált... :) Na de akkor íme, amit én máshogy csináltam: - el?ször is a mennyiség: két f?re összesen két teljes comb (vagyis fejenként egy-egy comb - mi ilyen kisev?k vagyunk...) - csak fels?comb helyett tehát alsó- és fels?combból készítettem (s?t, eredetileg egybe is hagytam volna, de aztán rájöttem, hogy szétvágva jobban éri a szósz, úgyhogy közben vágtam szét, még miel?tt süt?be tettem volna) - a kicsontozáson hezitáltam, és kérdezném is, hogy miért kell kicsontozni - végül lemondtam róla, úgyhogy csontosan készült el - f?z?tejszín helyett szójatejszínnel (bár az is f?z?s) - a lestyán kimaradt, mert az itt körülöttem szerintem nem is kapható - fokhagymából úgy raktam bele a három gerezdet, hogy így arányosan csak másfelet kellett volna, és érezni is lehetett nagyon az ízét-illatát, de szerintem jó is az! :) S?t, ett?l lett csak igazán finom, szerintem... :) - és még annyit kreatívkodtam hozzá, hogy miel?tt ráöntöttem volna a tejszínes szószt, én fogtam magam és összeturmixoltam az egészet, így picit a térfogata is n?tt persze a tejszín habosodása miatt - hezitáltam azon is, hogy tényleg fontos-e az alufólia fedés, ha a jénaimnak van üvegfedele is, de végül azzal fedtem le, és wow, amikor rásüledezett a szósz, olyan isteni illatok terjengtek, hogy még most is összefut a nyál a számban az emlékét?l! :) Határozottan új kedvenc, nagyon köszi, isteni recept!!! :)

Gabys

Szia kedves igaziiii...:))) Húúúú én annyira örülök, ad1 mert a recept miatt regiztél ad2. mert annyira jó lett:)) ad3, mert megírtad, annyira ritka, hogy megköszönik a receptet az elkészít?k. Sajna.. Nos a lényeg:) Nálunk is van étvágy, ha belegondolsz a 2 fels? comb szerintem megegyezik 1 egésszel:)) A fokhagymával én is jó barátságban vagyok, biztos javított az ízén, nem vitatom. Feleslegesen nem ügyködök, ezért én kihagyom a "habosítást", viszont érdemes kicsontozni a combokat, mert így az szósz ízét jobban átveszi. Lestyánt szerintem bizti van a környékeden valamelyik üzletben szárított formában a majoranna társaságában keresd. Lefedés.. na jó, kicsit zavarosan fogalmaztam:) Tehát én jénaiban csinálom aminek passzentos teteje van. Oda nem kell a fólia, aki tepsibe csinálja meg, oda viszont kell a hermetikus lezárás miatt. És ugye, milyen isteni az illata, a múlt hétvégén én is ezt f?ztem ismét általános megelégedettségre:) Tényleg köszönöm, hogy írtál, kellemes és szép estét kívánok Neked! Remélem találkozunk még:) Gabi

Nette

Szia! Pont úgy készítettem el, ahogy az a receptben szerepel. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!!! Bátran ajánlom másoknak is. Üdv.: Nette

Gabys

Szia! Nagyon örülök, hogy ízlett és köszönöm, hogy ajánlod másoknak is. Kedves T?led:) Üdv: Gabi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek