r
Nosalty Logó

Fűszeres sült tarja római tálban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres sült tarja római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 713 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1426 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 713 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2356 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    1405 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3419 micro
Összesen 1426 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    323 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 89 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk egy jó fél órára.
  2. A húst besózzuk, a fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a húsba, majd mustárral is átkenjük, és 1 órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
  3. A krumlit, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk. Rétegesen belehelyezzük a tálba, először a krumplit, amire sót és petrezselymet teszünk, és 1 ek étolajat. Erre következik a hagyma és a paradicsom, erre 1-2 marék borsó és kukorica, só és petrezselyem. Fokhagymagerezdeket ízés szerint rádobálunk.
  4. A végén a húst helyezzük rá, amit fokhagymával megtűzdelünk. Meglocsoljuk kb. 1dl sörrel.
  5. Rátesszük a római tál tetejét, és a HIDEG sütőbe betesszük.
  6. Fokozatosan melegítjük a sütőt, és 6-os fokozaton (gáz) sütjük 1 órát.
  7. Levesszük a tetőt, és ezután sütjük addig, míg szép piros nem lesz a hús.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1064
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 1229
  • Össznézettség: 520274
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A nagy hóesésben nem tudtuk a párommal eldönteni, hogy mi is legyen a szombati ebéd. Kitaláltuk, hogy pakoljuk meg a római tálat.

Hozzászólások (8)

farkasmagdolna

Fincsi lett.

Törölt felhasználó

:)

rekaszarvas

Nagyon jól hangzik a recept, viszont nincs római tálam. Kacsasüt?ben is el lehet készíteni? Köszi. Réka

Törölt felhasználó

Kedves Réka! Hát ez egy kitalált receptem. Római tálban akartam valamit sütni :) Szerintem elkészítheted a kacsasüt?ben. Próbáld ki légy szíves és értesíts az eredményr?l, ami biztos nagyon finom lesz. :)

Miss Sweetly

Kedves Kriszta! Ezt fogom holnap elkészíteni, vendég lesz nálunk. A húst módosítom, mert karaj van a h?t?ben, de a pácolásnál ugyanígy fogok vele eljárni. Az eredményr?l beszámolok :)

Törölt felhasználó

Kedves Miss Sweetly! Én is szoktam karajból is készíteni. :) Ha sok levet engedne a zöldséged akkor, mikor leveszed az utolsó negyed órára a pirosításhoz a tet?t kicsit önts le bel?le és nem lesz sok a lé. Csak óvatosan hogy a tál se sérüljön és minden a tálban maradjon. :) Jó étvágyat! Várom az eredményt! :) Nálunk ez egy kedvenc! :)

Miss Sweetly

Kedves Kriszta! Már elkészült, és már el is fogyasztottuk ezt a nagyon finom ebédünket mire már most olvasom válaszod :) Köszönöm a tanácsot, ahogy írtad, legközelebb le fogom önteni óvatosan a felesleget és tényleg csak negyed órát pirítom. A vendégünknek így is ízlett, ahogyan ma nekem sikerült ( a lé miatt kicsit tovább pirítottam a húst). Az ízek harmonikusan összeértek, ez a cseréptál egy különlegesen jó ízt hoz ki húsból és zöldségekb?l egyaránt. Nagyon finomat ettünk, de legközelebb tökéletes lesz! :) Köszönöm szépen, hogy írtál, meg fogom fogadni a tanácsod! És örülök a receptnek, receptkönyvembe is mentettem és kiírtam a receptes füzetembe! :) További kellemes hétvégét kívánok! :)

Törölt felhasználó

Kedves Miss Sweetly! Sajnálom hogy kés?n tudtam ezt a tanácsot adni :( Én is 3. vagy 4. sütéskor csináltam a leönt?s módszert és úgy még finomabb :) Örülök hogy ízlett :) Tudtam hogy nem csalódsz benne :) További szép hétvégét! :)

Törölt felhasználó

Ma is ez lett a menü! Igaz csibe combbal :)

Törölt felhasználó

Ajánlatom, mikor le van véve a fed? és pirítás jön. Akkor vagy 2-3 tojást ráütök, vagy egy almát karikázok rá. (vagy mind kett? félét :D ) nagyon finom.

Pappné B. Évi

Köszönöm a receptet! Nagyon fincsi vasárnapi ebéd volt!

Törölt felhasználó

Egészségetekre! :) örülök hogy ízlett ;) Én köszönöm hogy ezt választottad!

Solt1978

Most készítem :-) Köszönöm a receptet

vvero

Kedves Kriszta, most készülök megcsinálni ezt a receptet, csak kezd? szakács révén felmerült egy kérdésem , miszerint a hideg süt?be való betevést?l számolom az egy órát, vagy miután már mutatja a süt? hogy felmelegedett...és légkeveréses móddal vagy anélkül süssem...Köszönöm a választ el?re is Veronika

Törölt felhasználó

Kedves vvero (Veronika), most látom csak a kérdést...azóta gondolom hogy már elkészült ;) Az 1 óra körülbelüli id?. Én mindig lefedve kezdem, szerintem akkor a légkeverés nem is kellés mikor megpuhult leveszem a fed?t és légkeverés (ha van grill légkeverés akkor azon sütöm míg szép piros lesz és porhanyós És mégegyszer bocsi a kés?i válaszért, BÚÉK, Kriszta

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek