r
Nosalty Logó

Fűszeres sült tarja római tálban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres sült tarja római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2356 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    1405 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3419 micro
Összesen 1426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    323 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 89 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk egy jó fél órára.
  2. A húst besózzuk, a fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a húsba, majd mustárral is átkenjük, és 1 órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
  3. A krumlit, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk. Rétegesen belehelyezzük a tálba, először a krumplit, amire sót és petrezselymet teszünk, és 1 ek étolajat. Erre következik a hagyma és a paradicsom, erre 1-2 marék borsó és kukorica, só és petrezselyem. Fokhagymagerezdeket ízés szerint rádobálunk.
  4. A végén a húst helyezzük rá, amit fokhagymával megtűzdelünk. Meglocsoljuk kb. 1dl sörrel.
  5. Rátesszük a római tál tetejét, és a HIDEG sütőbe betesszük.
  6. Fokozatosan melegítjük a sütőt, és 6-os fokozaton (gáz) sütjük 1 órát.
  7. Levesszük a tetőt, és ezután sütjük addig, míg szép piros nem lesz a hús.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1108
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 571648
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagy hóesésben nem tudtuk a párommal eldönteni, hogy mi is legyen a szombati ebéd. Kitaláltuk, hogy pakoljuk meg a római tálat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek