Medvehagymás zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kelt tésztához:
-
83g finomliszt303 kcal
-
7 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
33g tej19 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez:
-
13g vaj90 kcal
-
10g medvehagyma14 kcal
-
26 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
588
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kelt tésztához:
-
500g finomliszt1820 kcal
-
42g friss élesztő44 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
200g tej112 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
7g só0 kcal
A töltelékhez:
-
75g vaj538 kcal
-
60g medvehagyma85 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3523
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kelt tésztához:
-
46.5g finomliszt169 kcal
-
3.9g friss élesztő4 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
18.6g tej10 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
0.7g só0 kcal
A töltelékhez:
-
7g vaj50 kcal
-
5.6g medvehagyma8 kcal
-
3.7g parmezán sajt15 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
327
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 988.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 567 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
588
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.5 g
Zsír
-
Összesen 162.3 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5930.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 953 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1178 mg
-
Nátrium 3401 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 422.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 195.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 491 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 1164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 343 micro
Összesen
3523
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
A kelt tésztához:
-
500 g finomliszt
-
42 g friss élesztő
-
1 tk cukor
-
1 db tojás
-
1 tk só
A töltelékhez:
-
60 g medvehagyma
-
40 g parmezán sajt
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A kelt tésztához:
- Az élesztőt és a cukrot a langyos tejbe morzsoljuk, és felolvasztjuk benne. A lisztet egy edénybe szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős-tejet, kevés liszttel elkavarjuk, és 15 percet hagyjuk kelni. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhagéppel sima tésztává dagasztjuk. Letakarva kb. 45 percet kelesztjük, majd átgyúrjuk, és további 20 percet kelesztjük.
- A töltelékhez a medvehagymát megtisztítjuk, a szárakat letépkedjük, mossuk, majd saláta-centrifugában megpörgetjük. A leveleket durvára vágjuk, majd konyhai aprítógépben, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a vajat, olajat és a parmezánt, összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- A tésztát munkalapon kb. 30x45 cm nagyságú négyszöggé nyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vajjal, feltekerjük, kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd egy fakanálnyéllel hosszában jó mélyen lenyomjuk. Letakarva kb. 20 percet kelesztjük.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 843
- Feltöltés dátuma: 2019. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Finom zsemle a medvehagymaidényre.