r
Nosalty Logó

Fűszeres sertéskaraj wokban

NapsütötteVidékünkön
Fűszeres sertéskaraj wokban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

297
Kalória
18g
Fehérje
31.9g
Szénhidrát
11.1g
Zsír
263.9g
Víz
42.7g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    791.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. Wokban vagy egy nagy serpenyőben, kevés olajon megsütjük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát.
  2. A hagymát elnyolcadoljuk, a wokba dobjuk, majd hozzáadjuk a húst, fűszerezzük.
  3. A burgonyát és a húst is sózzuk, addig sütjük, míg pirult nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p

Nincs otthon semmi extra kaja, éhesek vagyunk. Mi is lehetne jobb egy hideg téli estén, mint egy wokos vacsora. Sokszor készítek ilyesmit, mert nem kell hozzá túl sok idő, se extra élelmiszer. A fűszerekből rengeteg félét használhatunk hozzá, attól függően, milyen stílusúra szeretnénk az ételt. Én általában indiai, vagy valamilyen keleti fűszerezésű dolgot szoktam kihozni belőle, egy kis masalával, vagy ha erősre szeretném, borssal. De ha mediterrán hangulatúra szeretnénk készíteni, rengeteg zöldfűszert tudok ajánlani, köztük a bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű, de egy kis citrommal is földobhatjuk. Nem kell elriadni a görög stílustól sem, egy kis gyros fűszerkeverék rögtön feldobja. Ha kedveljük az erőset, mert én például nagyon, akkor pirospaprikával is megszórhatjuk. Az ételt kezdőknek is merem ajánlani, hiszen rendkívül egyszerű, és nem utolsó sorban gyors. Az ételhez nyugodtan készíthetünk különféle mártásokat, attól függően, milyen stílusúra készítjük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek