Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sárgarépa-saláta

Fűszeres sárgarépa-saláta
Fűszeres sárgarépa-saláta
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is a kedvenc téli salátaink egyike.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egyszerre többet is lehet készíteni belőle. Befőttes üvegben hűtőben pár napig eláll.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát tökgyalun legyaluljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, összekeverjük, és 10 percre állni hagyjuk.
  2. Hozzáadjuk a fekete borsot és a paprikát, összekeverjük, és 10 percre állni hagyjuk.
  3. Hozzáadjuk az ecetet, és további 10 percet pihentetjük.
  4. A koriander magot száraz serpenyőn megpirítjuk, összetörjük, és hozzáadjuk a sárgarépához.
  5. Az olajat egy teflon serpenyőn felhevítjük, és  megsütjük benne a hagymát. A hagymát kivesszük, és másra célra használjuk fel.
  6. A forró olajat ráöntjük a sárgarépára, belepréseljük a fokhagymát, és összekeverjük.
  7. Pár órára hűvös helyre tesszük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 30 306
elküldve: 7
receptkönyvben: 308
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: távol-keleti
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pikáns répasaláta, répasaláta fűszeresen, hagymás sárgarépa-saláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bezenyei Vitéz
Bezenyei Vitéz Thu, 2015-04-09 21:32

Előszeretettel használok zöldséghámozót a salátakészítéshez, mert az így elkészült étek tetszetős, praktikus, s élvezettel fogyasztható.

Mircike
Mircike Mon, 2012-05-14 18:51

Kedves Damilli! Nagyon szimpatikus a recepted, hétvégén el is készítem! Annyi kérdésem lenne, hogy az 5-6 gerezd fokhagymától nem lesz túl intenzív íze? És milyen főétel mellé ajánlanád, szerinted illene egyszerű rántott marha mellé? Előre is köszönöm a válaszod!

Damilli
Damilli / Damilli Mon, 2012-05-14 20:39

Kedves Mircike! Mivel a salátát pár órát érlelni kell a hűtőben, úgy a fokhagyma elveszti az intenzív ízét. Bár, ha nem szeretitek annyira a fokhagymát, akkor kevesebbet is lehet rakni, de nem szabad elhagyni. Szerintem a natur sült húsokhoz illik legjobban. Kíváncsián várom a véleményedet.

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2012-01-27 12:43

Nagyon tetszik! El tudnám képzelni egy kis tokaji borecettel...Ki is próbálom. :-)

222
sárgarépa 1 kg
1 tk
cukor 1 ek
fekete bors 0.5 teáskanál
csípős fűszerpaprika 0.3 teáskanál
ecet 2 ek
koriander 3 teáskanál
napraforgó olaj 100 ml
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd