Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres paradicsomlé

Fűszeres paradicsomlé
Fűszeres paradicsomlé
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagynéném ezeréves receptje alapján, azt továbbfejlesztve készült ez a paradicsomlé!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Ízesíthetjük még cukorral és sóval is, de én azt nem teszek bele. Hűtve kitűnő frissítő ital! Más fűszerekkel is lehet  kísérletezni ízlés szerint.  Erős paprikát is lehet tenni bele, aki szereti az erőset, bátran kísérletezhet vele. :) Természetesen ételek (pl. paradicsomos káposzta) alapanyaga és ízesítője is lehet! Egészségetekre!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott paradicsomot ledaráljuk paradicsomdarálón, és a levét lemérjük. 5 liter paradicsomléhez tesszük ezt a megadott mennyiségű hozzávaló fűszereket, és zöldségeket  (tisztítva, mosva).
  2. Egy gézlapba csomagoljuk, és jól összekötjük, vagy tasaknak megvart "géz zacskóba" tesszük, és a lábas fűléhez kötve, belelógatjuk a paradicsomlébe.
  3. Kb. 30-40 percig főzzük forrástól számítva. Levesszük a tűzről, kivesszük a zacskót belőle, belekeverjük a 2 mk szalicilt, és forrón üvegbe töltjük, majd celofánnal lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 676
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
kategória: italok
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyömbéres paradicsomital, paradicsomlé télire

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lacid2
lacid2 Sun, 2014-07-27 09:24

Egy észrevétel, vagy nevezzük aminek akarjuk. A kettes ponthoz szólnék hozzá? mit teszünk bele a gézlapba? Gondolom a fűszereket, de akkor ez a fontos dolog ne maradjon le, mert így nem egyértelmű. A második kérdésem az lenne, hogy a paradicsom daráló az milyen? Köszönöm előre is válaszát.

laraed
Edit / laraed Tue, 2014-09-02 18:32

Kedves Lacid2 ! Valószínű hogy az oldal szerkesztői így rendezték 3 csoportba az elkészítést és ezért nem egyértelmű . Ha nem választották volna szét a mondanivalómat akkor érthetően az előző mondatból levezethető , hogy miről van szó :))A daráló pedig hasonló a husdarálóhoz , csak a henger részén pici lyukak vannak amin kicsöpög a lé a végén / a húsdarálónál itt jön ki a darált hús / meg kijön a mag és a héj:) Ennél praktikusabb eszköz nincs a paradicsom paszírozó kínzó eszköz ehhez képest :) Háztartási vagy edény boltban biztos lapható ! Bocsi a késői válasz miatt de ritkán jövök fel :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-09-08 07:48

Köszönöm!

106
paradicsomlé 50 dl
vöröshagyma 3 közepes fej
paprika 5 db
zellerlevél 5 db
petrezselyem 1 csokor
gyömbér 2 cm
fekete bors 20 szem
szalicil 2 kávéskanál