r
Nosalty Logó

Fűszeres paradicsomlé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Fűszeres paradicsomlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1056 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1663 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 106 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    5364.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3913 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    884 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1157 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    16630 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    451850 micro
  • Lut-zea
    6910 micro
Összesen 1056 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7754 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 18 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott paradicsomot ledaráljuk paradicsomdarálón, és a levét lemérjük. 5 liter paradicsomléhez tesszük ezt a megadott mennyiségű hozzávaló fűszereket, és zöldségeket (tisztítva, mosva).
  2. Egy gézlapba csomagoljuk, és jól összekötjük, vagy tasaknak megvart "géz zacskóba" tesszük, és a lábas fűléhez kötve, belelógatjuk a paradicsomlébe.
  3. Kb. 30-40 percig főzzük forrástól számítva. Levesszük a tűzről, kivesszük a zacskót belőle, belekeverjük a 2 mk szalicilt, és forrón üvegbe töltjük, majd celofánnal lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 156
  • Össznézettség: 36103
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Ajánló

Ízesíthetjük még cukorral és sóval is, de én azt nem teszek bele. Hűtve kitűnő frissítő ital! Más fűszerekkel is lehet  kísérletezni ízlés szerint.  Erős paprikát is lehet tenni bele, aki szereti az erőset, bátran kísérletezhet vele. :) Természetesen ételek (pl. paradicsomos káposzta) alapanyaga és ízesítője is lehet! Egészségetekre!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagynéném ezeréves receptje alapján, azt továbbfejlesztve készült ez a paradicsomlé!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönöm!

Edit

Kedves Éva ! Szívesen:))))))))))))))))))

lacid2

Egy észrevétel, vagy nevezzük aminek akarjuk. A kettes ponthoz szólnék hozzá? mit teszünk bele a gézlapba? Gondolom a f?szereket, de akkor ez a fontos dolog ne maradjon le, mert így nem egyértelm?. A második kérdésem az lenne, hogy a paradicsom daráló az milyen? Köszönöm el?re is válaszát.

Edit

Kedves Lacid2 ! Valószín? hogy az oldal szerkeszt?i így rendezték 3 csoportba az elkészítést és ezért nem egyértelm? . Ha nem választották volna szét a mondanivalómat akkor érthet?en az el?z? mondatból levezethet? , hogy mir?l van szó :))A daráló pedig hasonló a husdarálóhoz , csak a henger részén pici lyukak vannak amin kicsöpög a lé a végén / a húsdarálónál itt jön ki a darált hús / meg kijön a mag és a héj:) Ennél praktikusabb eszköz nincs a paradicsom paszírozó kínzó eszköz ehhez képest :) Háztartási vagy edény boltban biztos lapható ! Bocsi a kés?i válasz miatt de ritkán jövök fel :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?