r
Nosalty Logó

Fűszeres lében főtt krumpli sajtos rántottával

Marti48
Fűszeres lében főtt krumpli sajtos rántottával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krumplihoz

A tojásrántottához

834
Kalória
29.1g
Fehérje
41.5g
Szénhidrát
62.2g
Zsír
281.5g
Víz
481.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A krumplihoz

A tojásrántottához

Összesen 834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A krumplihoz

A tojásrántottához

Összesen 834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A krumplihoz

A tojásrántottához

Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A krumplihoz

  1. A krumplit meghámozzuk, mossuk, és nem túl vékonyanfelkarikázzuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Beleszórjuk a kakukkfüvet, a zöldséges ételízesítőt és a karikákra vágott fokhagymát. Borsozzuk, és megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne essen szét, és egy kis ideig hagyjuk még a fűszeres lében állni.
  2. Közben habosra verjük a tojást, sózzuk-borsozzuk, belekeverjük a fűszerpaprikát és kb. 2 ek reszelt sajtot.
  3. A krumpli levét leszűrjük, felhevítünk 1 ek vajat és 2 ek olívaolajat, ebben a krumplit zsemleszínűre megpirítjuk.
  4. Egy másik, kisebb serpenyőben felhevített maradék vajba beleöntjük a sajtos-tojásos masszát, és lassú tűzön kocsonyásítjuk.
  5. Ha kész, a tetejét megszórjuk még egy kis pirospaprikával és reszeltsajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 5 p

Időnként számomra a legnagyobb kihívás az, ha sem bevásárolni, sem főzni semmi kedvem nincs, és szinehagyott gondolatok kerengenek fejemben, de "valamit" azért mégis csak enni kellene... Ilyenkor  férjem a mélyhűtőben szunnyadó valamelyik sajat keszitmenyü kedvére valóhoz fordul, én pedig töröm a fejemet... Ez a vacsi is egy ilyen állapotnak lett az eredménye. Semmi különös, de végül is nem lett unalmas, mert a fűszeres lében főzött krumpli, mint hirtelen bevillant mentö ötlet, feldobta az egeszet.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek