r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkemell-kockák sajtmártással

NS
Fűszeres csirkemell-kockák sajtmártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A sajtmártáshoz

514
Kalória
39.3g
Fehérje
9.9g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
154.2g
Víz
177.5g
Koleszterin
449.3mg
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A sajtmártáshoz

Összesen 514 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A sajtmártáshoz

Összesen 2057 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A sajtmártáshoz

Összesen 169 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 514 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3914.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1587 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    616.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2057 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre sütjük.
  2. A húst megmossuk, közepes méretű kockákra vágjuk, az ízlés szerinti arányokban elkevert fűszerekkel összeforgatjuk, és a hagymához tesszük.
  3. Közepes lángon hagyjuk, hogy a csirkemell kérget kapjon, majd 1 dl vizet hozzáöntve fedő alatt kb. 5 percig pároljuk.
  4. Eközben elkészítjük a mártást: A tejszínt és a sajtkrémet egy lábasban összemelegítjük, majd hozzáöntjük a liszttel csomómentesre kevert tejet.
  5. Ha a mártás kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a lereszelt sajtot is. Hagyjuk, hogy a sajt teljesen beleolvadjon a mártásba, majd elzárjuk a tüzet.
  6. Közben a húsról levesszük a fedőt, és további 5 percig sütjük, majd a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.

Recept infó

  • Sütés ideje: 20 p

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető étel. A fűszeres csirkemellhez nagyon jól passzol a selymes, visszafogottabb ízű mártás. Szeretem, hogy míg a hús párolódik, pont el tudom készíteni a mártást is.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek