r
Nosalty Logó

Füstölt húsos rakott galuska

Glaser
Füstölt húsos rakott galuska
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A galuskához

A rétegzéshez

A forma kikenéséhez

895
Kalória
38.6g
Fehérje
79.1g
Szénhidrát
45.8g
Zsír
154g
Víz
206.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A galuskához

A rétegzéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A galuskához

A rétegzéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 3578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A galuskához

A rétegzéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    154 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9327.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1635 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    5791 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    316.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    615.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 3578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A galuskához

  1. A tojásokból a liszttel és 250 ml vízzel galuska tésztát kavarunk.
  2. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük.
  3. Leszűrjük, öblítjük, majd elkeverjük az olvasztott vajjal.
  4. A húst ledaráljuk.
  5. A galuska felét egy vajjal kikent tűzálló tálba terítjük, elosztjuk rajta a darált húst, megszórjuk a sajt felével, befedjük a maradék galuskával.
  6. A tejfölt elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük, a galuskára öntjük. Megszórjuk a maradék sajttal.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek