Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt húsos rakott galuska

Füstölt húsos rakott galuska
Füstölt húsos rakott galuska
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

A galuskához

A rétegzéshez

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokból a liszttel és 250 ml vízzel galuska tésztát kavarunk.

  2. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük.

  3. Leszűrjük, öblítjük, majd elkeverjük az olvasztott vajjal.

  4. A húst ledaráljuk.

  5. A galuska felét egy vajjal kikent tűzálló tálba terítjük, elosztjuk rajta a darált húst, megszórjuk a sajt felével, befedjük a maradék galuskával.

  6. A tejfölt elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük, a galuskára öntjük. Megszórjuk a maradék sajttal.

  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 316
elküldve: 7
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bajor galuska, sajtos nokedli füstölt hússal rakva, tejfölös galuska füstölt hússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Sun, 2013-01-27 08:20

Tojásos nokedlit akartam készíteni, mikor megtaláltam a receptedet. Van itthon főtt-füstölt csülköm, a tegnapi babgulyából. Isteni lesz így elkészítve. Köszi a receptet.
Gabi

893
finomliszt 400 g
tojás 2 db
víz 250 ml
vaj 2 ek
füstölt-főtt tarja 300 g
sajt 200 g
tejföl 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg