Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos nokedli fokhagymás-sajtos öntettel

Spenótos nokedli fokhagymás-sajtos öntettel
Spenótos nokedli fokhagymás-sajtos öntettel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főleg azoknak ajánlom, akik soha nem ettek spenótot, vagy épp óckodnak tőle. A kinézete ellenére nagyon finom, és kecsegtető szempont, hogy olcsó az elkészítése. Mindenkinek ajánlom! 

hozzávalók / 6 adag

tészta

  • 40 dkg mirelit spenót
  • 50 dkg finomliszt (attól függ, milyen a liszt minősége, és mennyire áll össze a tészta)
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál

öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. Egy nagy tál vizet felteszünk forrani, 1-2 kanál sót dobunk bele.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a spenótot, a tojást, sót, de a liszttel még várjunk. Ha túl hamar keverjük be, a tészta nyúlós lesz. Ezért ajánlott már csak akkor hozzáadni a lisztet, miután forr a víz.
  3. Ezt követően már csak várnunk kell, és kiszaggatni a tésztát.

Az öntet:

  1. Összekeverjük a krémsajtot, a tejfölt és a tejet, majd pedig hozzáadjuk a fokhagymapépet.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 096
elküldve: 2
receptkönyvben: 105
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

livinGi

Mióta szakács: 2015.02.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos nokedli, spenótos nokedli fokhagymás tejföllel, parajos nokedli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

InteristaPancho
InteristaPancho Mon, 2019-02-25 14:44

Nagyon köszönöm a receptedet! Annyiban változtattam, hogy nem 1, hanem 3 tojást tettem a nokedlitésztába, valamint tettem még bele őrölt borsot, nagyon kevés őrölt köményt és 5 dkg olvasztott teavajat. Plusz raktam rá tepertőt 10 deka füstölt és 10 deka kolozsvári szalonnából. Az öntetbe tettem még friss, vágott kaprot, jó sok fokhagymát és több tejfölt. Tálalás előtt reszeltem rá
nem olvadós sajtot, jó sokat. Valami mesés lett.

457
spenót 40 dkg
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
tömlős krémsajt 20 dkg
tejföl 20 dkg
tej 0.5 dl
fokhagyma 3 gerezd