Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt húsos bableves Amy-től

Füstölt húsos bableves Amy-től
Füstölt húsos bableves Amy-től
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a különlegesebb ízeket, tehet bele egy kis tejfölt is, de ne a kondér levesbe, csak a tányérra kiszedettbe egy teáskanállal. :)

hozzávalók / 8 adag

Zöldségek:

  • 1 db kicsi zellergumó
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 250 g szárított virágbab
  • 1 db vékony fehérrépa
  • 1 db nagy krumpli

Hús:

  • 500 g füstölt tarja vagy comb

Fűszerek:

  • 3 db marhahúsleves kocka
  • pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma

Egyéb:

  • 3 ek liszt
  • 1,5 dl olaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a babot, és egy éjszakán át, főzésig úgy hagyjuk.

  2. Másnap feltesszük főni a babot a saját levében, és hozzátesszük a füstölt és felaprított húsunkat. Kb. 30 percen keresztül főzzük, takaréklángon fedővel. /Én maradék füstölt húsból csináltam, így az már meg volt főzve, tehát csak a babot kellett főzzem./
  3. Az idő elteltével még mindig nem lesz jó a bab, ne is kóstolgassuk. Tegyük bele a megtisztított és tetszőleges méretűre felaprított zöldségeket A KRUMPLI KIVÉTELÉVEL. /Én a répát karikáztam a zellert kockáztam./ Ha nem maradék húsból dolgozunk, akkor addigra már az ízeket a hús kiadta magából, így a kifőtt lé, valószínű sós,  tehát, vigyázzunk a leveskockák hozzáadásával, mert könnyen elsózhatjuk a lét, inkább többször kóstolgassunk, és csak utána ízesítsünk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepjen mindent.
  4.  A levest addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak /kb. 1 óra/. Fog teszt után, beletesszük a meghámozott és megmosott, kockára vágott krumplinkat, és ezzel is főzzük kb. 30 percig.
  5. Főzési idő után, kóstoljuk meg a babot /a húst is, ha nem maradék húsból dolgozunk./ Ha puha, akkor következik a rántás elkészítése: Egy serpenyőben a lisztet és az olajat egy fakanál segítségével összedolgozzuk, egy folyós, de mégis krémes masszát kell kapjunk. Ezt feltesszük közepes lángon, és NEM HAGYJUK OTT! Folyamatosan kevergetjük! Mikor már zsömleszínű, akkor lehúzzuk a gázról, hogy ne süljön tovább, mert utána is meg tud égni... Belenyomjuk a fokhagymát, 1 csapott teáskanál pirospaprikával megszórjuk. Jól keverjük el, és a forrásban lévő bableveshez csurgatottan és bőszen kevergetve, szép lassan hozzáadagoljuk. /Azért figyeljük a levesünket, nehogy babfőzelék legyen belőle... Közepesen sűrű legyen az állaga, pl. mint egy szósz./ Összerottyintjuk kb. 1 percig, és már tálalhatjuk is.
  6. Jó étvágyat kívánok!
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves füstölt combbal, tarjás bableves, füstös bableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!