r
Nosalty Logó

Fürjtojásos kovászos tészta

Évi néni
Fürjtojásos kovászos tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

272
Kalória
10.9g
Fehérje
48.3g
Szénhidrát
4.6g
Zsír
23.5g
Víz
155.3g
Koleszterin
333.3mg
Élelmi rost
73.6mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 272 kcal
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 813 kcal
  • 13% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót dagasztógépben összegyúrunk, míg el nem válik a tál falától, és fényes, ruganyos nem lesz.
  2. A tésztát folpackba csomagolva legalább 1 órára (de lehet többre is) hűtőbe tesszük.
  3. Rétesliszttel megszórt nyújtódeszkán a tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, tetszőleges formára felvágjuk.
  4. Bő sós vízben 2 perc alatt megfőzzük.
  5. Olajos serpenyőben a kifőtt tésztát átforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 2 p

Maradt néhány fürjtojásom. Nagyon szeretem, különlegesen finom és szép, gazdag tésztát lehet gyúrni belőle, mert a méretéhez képest nagy a sárgája és kevés a fehérje. A kovászos tészta fenséges ízéről csak ódákat tudok zengeni. Hála Tormának, aki felhívta erre figyelmünket.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...