Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos tészta

Aszalt paradicsomos tészta
Aszalt paradicsomos tészta
22 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olasz csirkés étel mellé készítettem köretnek. Már szinte mondanom sem kell, hogy ezek az anyagok képezik az összetevőit az ételnek is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajban eltett aszalt paradicsomot az olajával és a fűszereivel, tojást, sót, lisztet késes aprítóban ruganyos tésztává aprítjuk. Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát tésztanyújtógéppel kinyújtjuk (ha van), és negyed órás szikkasztás után tagliatelle formára felvágjuk.
  3. Lobogó sós vízben két perc alatt kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük, kevés olajjal elkeverve tálaljuk.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 553
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tagliatelle paradicsomosan, tészta aszalt paradicsommal, paradicsomos tészta alaprecept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-09-06 08:56

Évi néni!

Csodálatos, mesés, azonnal mentettem, és természetesen tudtam, hogy azonnal el fogom készíteni, és azt is tudtam, már képről, hogy ez a finomság, a Te recid!!! :D

Köszönöm, szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-09-05 09:17

Szoval......itt a teszta!!!amint vartam!!! Nagyon klassz, biztos kiprobalom:)
Koszonom szepen, Puszi, Veronika

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-09-05 14:17

A valóságban látványosabb, mert nem rondáztam szét a paradicsomot, hanem darabkák maradtak benne. Örülök, hugy tetszik. Üdv: Évi néni

210
tojás 1 db
tönkölybúza liszt 18 dkg
szárított paradicsom 4 db
olívaolaj 1 ek
kapribogyó 1 teáskanál
kakukkfű 1 csipet
rozmaring 1 csipet
1 csipet