r
Nosalty Logó

Frijolemole - Mexikói babpüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Frijolemole - Mexikói babpüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 947 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 153 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 95 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1166 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 947 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    418 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk. Másnap friss vízben feltesszük főni. Forrástól számítva 45 perc alatt megfő. Leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni. Ha konzerv csicseriborsót használunk, csak szűrjük le.
  2. Közben a hagymát apró kockákra vágjuk, és olívaolajban üvegesre pároljuk.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A lime-ok levét kifacsarjuk.
  4. A csicseriborsót a párolt hagymával és az alatta lévő olajjal, a fokhagymával, paradicsommal, limelével, joghurttal, sóval, korianderrel, borssal és vízzel összeturmixoljuk. Több részletben is lehet, ha szükséges. A limelevet és vizet keverjük alulra, így a turmixgép könnyebben pürésíti.
  5. A chilit félbevágjuk, magját kikaparjuk. A húsát apróra kockázzuk, és a csicseriborsó keverékhez adjuk.
  6. Légmentesen záródó dobozban 2 napig eláll a hűtőben.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3177
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 23.

Ajánló

Kenyérre kenve, paprikát, uborkát, csipszet belemártva, saláta mellett kenyérrel tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Mexikói hummus. A csípős ízek kedvelőinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!