Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frijolemole - Mexikói babpüré

Frijolemole - Mexikói babpüré
Frijolemole - Mexikói babpüré
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mexikói hummus. A csípős ízek kedvelőinek.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Kenyérre kenve, paprikát, uborkát, csipszet belemártva, saláta mellett kenyérrel tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk. Másnap friss vízben feltesszük főni. Forrástól számítva 45 perc alatt megfő. Leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni. Ha konzerv csicseriborsót használunk, csak szűrjük le.
  2. Közben a hagymát apró kockákra vágjuk, és olívaolajban üvegesre pároljuk.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A lime-ok levét kifacsarjuk.
  4. A csicseriborsót a párolt hagymával és az alatta lévő olajjal, a fokhagymával, paradicsommal, limelével, joghurttal, sóval, korianderrel, borssal és vízzel összeturmixoljuk. Több részletben is lehet, ha szükséges. A limelevet és vizet keverjük alulra, így a turmixgép könnyebben pürésíti.
  5. A chilit félbevágjuk, magját kikaparjuk. A húsát apróra kockázzuk, és a csicseriborsó keverékhez adjuk.
  6. Légmentesen záródó dobozban 2 napig eláll a hűtőben.
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 129
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csípős hummusz, csicseriborsó krém, mexikói hummusz, mexikói csicseriborsó krém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

92
csicseriborsó 20 dkg
olívaolaj 1 ek
lila hagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
chili 1 db
paradicsom 1 közepes db
limelé 2 lime-ból nyert
joghurt 2 ek
1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
víz 5 ek