Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaleves cipóban Myazs konyhájából

Hagymaleves cipóban Myazs konyhájából
Hagymaleves cipóban Myazs konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi kedvenc. Nem lehet elrontani, nagyon szerecsendiósan a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Leves: a hagymákat szeletekre vágjuk, majd a vajon elkezdjük dinsztelni. Ha megpuhult, ráöntjük az alaplevet, majd főzzük. Mehetnek hozzá a fűszerek és a bor. Az első forrás után a tejszín, még egyszer felforr, és kész is.
  2. Mehet a cipóba, amit ajánlok a következőképpen előkészíteni: levágni a tetejét, kibelezni tál alakban, majd sütőbe rakni, és lefordítva megpirítani kicsit. 
  3. Tálalás: A cipóba merjük a levest, majd sajttal (nekem füstölt sajttal tetszik legjobban) megszórjuk és rárakjuk a tetejét, hogy jól olvadjon össze.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 689
elküldve: 8
receptkönyvben: 120
elkészítve: 16/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Myazs

Mióta szakács: 2010.06.22.
45 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymaleves, cipóban tálalt hagymaleves, hagymaleves sajttal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2015-09-14 14:43

Cipót nem kaptam ezért maradt a zsömle, amelyet felnyitás és kicsi nyomkodás után sütőben megszárítottam. Fontos, hogy a belseje benne maradjon, akkor nem ázik el. Tejszínnel érdemes készíteni, részemről a bor kimaradt. Finom és laktató étel. Plusz pont, hogy a gyerekeknek teszik, hogy a „tányér” is ehető…

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Wed, 2013-10-02 11:34

Én is pont így készítem, nálunk nagy kedvenc!
Villámgyors, kiadós vacsora tud lenni, meg baráti társaságban is gyakori, mert gyorsan megvan nagy mennyiség és nem is drága. Ha friss ropogós cipót sikerül venni, nem is szoktam megpirítani.:)
Már régen volt, úgyhogy örülök, hogy rábukkantam a receptedre, el is fogom készíteni!

Köszi,
Adrienn

Öregember
Öregember Mon, 2013-08-26 16:03

Én vennék hozzá zsömlét, mert az ember barátabb mennyiség.
Az 1 gramm talán nem mérhető.
A füstölt sajt nem szokott megolvadni, inkább hajlamos kiszáradni.
Én szoktam tenni bele gombát, piritott füstölt szalonnát, persze mindenki úgy szereti ahogy csinálja.

324
vöröshagyma 7 közepes db
szárnyas alaplé 1.5 l
főzőtejszín 4 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl
vaj 1 g
sajt 10 dkg