r
Nosalty Logó

Hagymaleves cipóban Myazs konyhájából

NS
Hagymaleves cipóban Myazs konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

325
Kalória
10.7g
Fehérje
18.5g
Szénhidrátok
18.9g
Zsír
241.4g
Víz
66.3g
Koleszterin
2.4g
Rost
10.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7919.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    5606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    965.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

  1. Leves: a hagymákat szeletekre vágjuk, majd a vajon elkezdjük dinsztelni. Ha megpuhult, ráöntjük az alaplevet, majd főzzük. Mehetnek hozzá a fűszerek és a bor. Az első forrás után a tejszín, még egyszer felforr, és kész is.
  2. Mehet a cipóba, amit ajánlok a következőképpen előkészíteni: levágni a tetejét, kibelezni tál alakban, majd sütőbe rakni, és lefordítva megpirítani kicsit.
  3. Tálalás: A cipóba merjük a levest, majd sajttal (nekem füstölt sajttal tetszik legjobban) megszórjuk és rárakjuk a tetejét, hogy jól olvadjon össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Régi kedvenc. Nem lehet elrontani, nagyon szerecsendiósan a legfinomabb.

További receptek

Köménymagleves

Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...