Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia burgonya HK konyhájából

Francia burgonya HK konyhájából
Francia burgonya HK konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma valahogy más köretre vágytam a rántott csirke mellé, nem a szokásos sült krumpli, tepsis krumpli satöbbire... A francia burgonyához adva volt minden, és az ízén túl, ami nagyon jó még ebben a receptben, hogy gyorsan össze lehet dobni, és a munka javát elvégzi helyettünk a sütő.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy jénait kivajazunk. A meghámozott burgonyát és a hagymaféléket vékonyan felkarikázzuk, és a jénaiba rétegezzük.
  2. Minden burgonya réteget fűszerezzük, felöntjük a tejszínnel, egy kevés tejjel, és alufóliával lefedjük. Ha tejfölt használunk, akkor azt előbb keverjük össze a tejszínnel, úgy öntsük a krumplira. 
  3. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal, és az alufólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt rápiruljon. Salátával önálló fogásként is megállja a helyét vagy bármilyen sült hús mellé tökéletes köret.
  4. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 277
elküldve: 2
receptkönyvben: 150
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás krumpli, tejszínes tepsis krumpli, sajtos burgonya tejszínesen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chezza9013
Chezza9013 Sun, 2014-03-02 18:48

Köszi a receptet! Imádtuk, a rozmaring nagyon feldobja! Kifejezetten örültem, hogy találtam egy kicsit változatosabb köretet, nem mindig a szokásos 2-3 verzió... :)

keserunana
keserunana Tue, 2013-05-28 20:07

Amíg én a vacsorával ügyködtem,a férjem megterített, körberakta az asztalt gyertyákkal és tett boros poharakat is(ásványvíznek):-).Tökéletes lett a Francia burgonya!Köszönjük!

329
burgonya 80 dkg
főzőtejszín 2 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
tej 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
sajt 10 dkg