Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balkezes szendvics

Balkezes szendvics
Balkezes szendvics
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig utáltam, amikor harapás közben a szendvicsből potyogott ki a belevaló, és csöpögött a szósz. Mire befejeztem az evést, kezdhettem mosakodni. Ezért kelt, hajtott tésztából készítem a szendvicset. A hajtott részen fogom, ott nem tud kifolyni semmi, és nem nézek ki vadmalacnak az étkezés végére. Ha jobbról balra hajtjuk a tésztát, akkor jobbkezes szendvicsünk lesz, ha balról jobbra, akkor balkezes. Mivel támogatni kell a kisebbségeket, ezért itt a balkezes változatot mutatom be. Ez nálam gluténmentesen készül, de a búzafogyasztó többség BL55-ös búzalisztből ugyanígy megsütheti. Természetesen tejmentes margarinnal és sajt nélkül is elkészíthető, ekkor tejmentes is. A lényeg, hogy ruhacsere és szappanos fürdő nélkül együnk meg egy finom szendvicset.

Egyszerűbb a három darabot egyszerre elkészíteni.

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Feltét

ajánlat

A feltét szabadon variálható, így a szánk íze szerinti szendvicset állíthatjuk össze. Én általában utazásnál eszek ilyet, ezért sima ásványvízzel fogyasztom. Este kiveszem a fagyóból, a hűtőben kienged, reggel kelesztem és sütöm, alufóliába csomagolva rakom be a kocsiba.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A tészta anyagaiból könnyű, jól formázható nyers tésztát gyúrunk össze. Búzaliszttel ez nem nagy kunszt, gluténmentesen én a jól nyújtható Mester Kelt lisztet használom. Rizsliszttel vagy más olcsó gluténmentes alapliszttel ne próbálkozzunk, mert nem fog sikerülni.
  2. A tésztát 3 db 200 g-os részre osztjuk, egy darab egy szendvicshez kell. Fogjuk a tésztadarabot, és rizsliszttel szórt deszkán 30×20centiméteres ovális alakúra, fél centi vastagra nyújtjuk. A tészta egynegyede lesz szendvicsünk mérete.

Feltét elhelyezése és hajtogatás

  1. A feltét a három szendvicshez elegendő. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük ketchuppal, erre tesszük a felvágott-szeleteket. A kenés nélküli másik felét ráhajtjuk.
  2. A félbehajtott tészta tetejének a felét megint kenjük ketchuppal, rárétegezzük a sajtszeleteket, és rátesszük a paradicsomszeleteket, rukkolaleveleket. Ennél a lépésnél a hajtásnál a tészta hajtott oldala azon az oldalon kell legyen, amelyik kézzel fogyasztani szeretnénk. Tehát balkezes szendvics esetén a jobboldalt megrakott tésztára balról hajtjuk át a másik felét. Egy hosszabb és egy rövidebb sugarú egynegyed körcikket kapunk. A szabályosságra ne ügyeljünk, ez nem szépségversenyre készül.
  3. A másik két tésztánál ugyanígy járunk el.

Sütés

  1. A megrakott nyers tésztát nyersen lefagyaszthatjuk. Amit rögtön enni szeretnénk, azt 20 perc alatt meleg helyen kelesztjük, és 180 C fokon 30 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt alaposan sprickoljuk le vízzel, ez minden gluténmentes pékáru/péksüti esetén erősen ajánlott.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 723
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gluténmentes szendvics

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

915
gluténmentes lisztkeverék 300 g
friss élesztő 15 g
tej 150 ml
margarin 60 g
8 g
rizsliszt 30 g
ketchup 150 g
felvágott 300 g
sajt 120 g
paradicsom 3 közepes db
rukkola 30 g