r
Nosalty Logó

Francia almás pite La fée de cuisine konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Francia almás pite La fée de cuisine konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítéshez

Összesen 500 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítéshez

Összesen 4004 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítéshez

Összesen 187 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 500 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    2369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1829 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 4004 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Díszítéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú margarin darabkák maradnak.)
  2. Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
  3. A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró margarin darabkák még látszódnak benne.
  4. A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.

Töltelék

  1. Almáinkat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, és felvágjuk őket kockákra. Az almadarabokat, almalevet, vizet, fahéjat és citromhéjat egy edénybe helyezzük. Letakarjuk, felforraljuk, és 10 percig főni hagyjuk. Levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy elforrja a levét, majd egy villával jól összenyomkodjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A tészta felét kinyújtjuk, és belehelyezzük a piteformánkba, majd belekanalazzuk a töltelékünket, és egyenletesre simítjuk. Ezt követően hűtőbe helyezzük annyi időre, amíg elvégezzük a következő fázist. Erre azért van szükség, hogy a tésztánk ne melegedjen fel.

Díszítéshez

  1. Almáinkat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, és karikázzuk őket minél vékonyabb szeletekre. Egy nagyobb tálba helyezzük őket, és citromlével meglocsoljuk, ez megakadályozza a barnulást.
  2. A tésztánkat kivesszük a hűtőből, és spirál alakzatban helyezzük fel rá a vékony almaszeleteket, kívülről befelé haladva. Az almaszeletek részlegesen fedjék egymást. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem érünk a közepéig.
  3. Süssük 200 fokon 15 percig, majd a hőmérsékletet csökkentsük 175 fokra, és süssük tovább 25 percig.
  4. A baracklekvárt addig melegítjük, amíg folyós nem lesz, és ezzel kenjük meg a kisült piténk tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6418
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Ajánló

Tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A piténk alapjául az "Egyszerű pite tészta" szolgál. A sütit "Entertaining with Beth" youtube videója alapján készítettem.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek