Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyér mogyoróvajjal

Kenyér mogyoróvajjal
Kenyér mogyoróvajjal
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom mikor, és hogyan kezdődött, de még ma is biztosan tart a kenyérbe mindent belesütő mániám... Ennek a sztorija éppenséggel az 1 kg-os, remek tárolóedénynek ígérkező mogyoróvajas doboz minél hamarabbi kiürítésének vágyára vezethető vissza. (Kemény kovásszal készítettem, de bármilyen más vadkovász vagy kb. 3 dkg élesztő is biztosan beválik.)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mogyoróvajat szobahőmérsékleten hagyjuk felmelegedni.
  2. Összekeverjük a liszteket, sót, majd ragadós tésztává gyúrjuk a többi hozzávalóval.
  3. 4 órát kelesztjük, óvatosan átgyúrjuk, majd további 2 órát kelesztjük.
  4. Téglalap alakú sütőformában kelesztjük még 20 percig. Vízzel lekenjük, liszttel megszitáljuk, és bevagdossuk néhány helyen.
  5. 15 percig magasabb hőfokon, majd kb. 35 percig közepes hőfokon készre sütjük.
  6. Konyharuhába tekerve kihűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 476
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

mogyoróvajas kenyér, mogyoróvajas kenyér zabliszttel, mogyoróvajas zabkenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-04-28 06:31

Na, ez aztán érdekes Zilka! Jól néz ki! El sem tudom képzelni az ízét...de bizti fincsi volt...megkóstolnám! T:)

1358
finomliszt 10 dkg
zabpehelyliszt 10 dkg
graham-liszt 30 dkg
mogyoróvaj 10 dkg
kovász 20 dkg
víz 2 dl
1 csipet