Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyér mogyoróvajjal

Kenyér mogyoróvajjal
Kenyér mogyoróvajjal
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom mikor, és hogyan kezdődött, de még ma is biztosan tart a kenyérbe mindent belesütő mániám... Ennek a sztorija éppenséggel az 1 kg-os, remek tárolóedénynek ígérkező mogyoróvajas doboz minél hamarabbi kiürítésének vágyára vezethető vissza. (Kemény kovásszal készítettem, de bármilyen más vadkovász vagy kb. 3 dkg élesztő is biztosan beválik.)

hozzávalók / 2 adag

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zabliszt
  • 30 dkg graham-liszt
  • 10 dkg darabos mogyoróvaj
  • 20 dkg kovász
  • kb. 2 dl langyos víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mogyoróvajat szobahőmérsékleten hagyjuk felmelegedni.
  2. Összekeverjük a liszteket, sót, majd ragadós tésztává gyúrjuk a többi hozzávalóval.
  3. 4 órát kelesztjük, óvatosan átgyúrjuk, majd további 2 órát kelesztjük.
  4. Téglalap alakú sütőformában kelesztjük még 20 percig. Vízzel lekenjük, liszttel megszitáljuk, és bevagdossuk néhány helyen.
  5. 15 percig magasabb hőfokon, majd kb. 35 percig közepes hőfokon készre sütjük.
  6. Konyharuhába tekerve kihűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 385
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

mogyoróvajas kenyér, mogyoróvajas kenyér zabliszttel, mogyoróvajas zabkenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-04-28 07:31

Na, ez aztán érdekes Zilka! Jól néz ki! El sem tudom képzelni az ízét...de bizti fincsi volt...megkóstolnám! T:)