r
Nosalty Logó

Főtt hús rizzsel fokhagymaszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Főtt hús rizzsel fokhagymaszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    2978 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    4974 micro
  • β-karotin
    11910 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 1907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    993 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A levesből kivett főtt húst hagyjuk lecsöpögni, majd vékony csíkokra szedjük.
  2. A rizst megfőzzük, a répát apró kockákra vágjuk, és azt is megfőzzük külön.
  3. Közben elkészítjük a fokhagymás szószt. A fokhagymacikkeket megtisztítjuk, és 2 evőkanál olajon, lassú tűzön halvány barnára sütjük egy nagyobb serpenyőben. Ezután olajjal együtt beleöntjük a turmixba, ráöntjük a tejszínt, a tejet, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy evőkanál lisztet (ez kihagyható, ha tej helyett is tejszínt öntünk rá), és turmixolunk egyet.
  4. Kiöntjük egy kisebb lábasba, és sűrűsödésig főzzük, majd félretesszük.
  5. A serpenyőben, melyben a fokhagyma pirult, kevés olajon megpirítjuk a húsdarabkákat, de ne száradjon ki! Kevés sült csirke fűszerrel meg lehet közben szórni.
  6. A húsra ráöntjük a rizst, a répát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a fokhagymás szószt is. Mindezt még a tűz fölé tesszük, ott forgatjuk össze az egészet, csak utána vesszük le a tűzről.
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14792
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Ajánló

Nagyon szeretem, ha provencei fűszerkeverékkel szórom meg a tetejét, de a gyerekeink nem szeretik, így csak a miénket szoktam. Azonban lehet rá apróra vágott petrezselymet szórni, illetve lehet keverni bele zöldborsót is, akkor kicsit borsosabbra lehet csinálni a fokhagymaszószt, hogy ne legyen olyan édes együtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szereti a család a húslevest valamilyen csirkehúsból, azonban a főtt húst ritkán esszük meg belőle úgy főve. Korábban csak megsütöttem a sűtőben, készítettem hozzá sült/főtt krumplit, de ez egy idő után unalmassá vált. Így találtam ki a most leírt étket, legalábbis jelenleg maradék főtt húsból ez a sláger nálunk! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek