r
Nosalty Logó

Tarka fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csenilány
Tarka fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 747 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 2986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 261 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 747 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 2986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. Felfuttatjuk az élesztőt, a vajat megolvasztjuk. A lisztet, tejet, cukrot, a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, sót, tojást összegyúrjuk. Mikor kezd összeállni, lassan adagoljuk hozzá az olvasztott vajat.
  2. Homogénre gyúrjuk. Egy lágy, könnyed tésztát kell kapnunk, ha azonban mégsem sikerül, adjunk hozzá még tejet vagy lisztet. 20 percig hagyjuk kelni.
  3. A kakaóport összekeverjük a vízzel, a tésztát elfelezzük, és az egyik feléhez hozzáadjuk. Ezt még 5-10 percig gyúrjuk, amíg egyenletesen be nem fogja a kakaó.
  4. Majd a fehér és a kakaós részét elfelezzük, és kb. 30 centire sodorjuk tenyérrel. (Én 4-es fonással készítettem, de jól mutat máshogy is.)
  5. A tepsit kivajazzuk, és beletesszük a kalácsot. A tetejét megkenjük tojássárgájával.
  6. Előmelegített sütőben, 180°C-on, körülbelül 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan készen van-e. Ne hagyjuk sokáig sülni, különben kiszárad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3408
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csenilány 3 recept

Még sosem próbálkoztam kaláccsal, de muszáj volt kicsit módosítanom a recepten. Így is meglepően jól sikerült, az egész kollégium emeletén érezni lehetett a friss kalács illatát. Már kaptam is a "megrendeléseket", úgy néz ki, húsvétkor is el fogom készíteni. :)

Hozzávalók

A tésztához

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...