r
Nosalty Logó

Csomózott fánk ahogy Kisvikica készíti

NS
Csomózott fánk ahogy Kisvikica készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

915
Kalória
11.3g
Fehérje
93g
Szénhidrát
55.7g
Zsír
24.3g
Víz
67.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
26.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 7317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    445.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3445.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    743.6 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    194.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 7317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 487 kcal

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi vízzel, amennyi szükséges, hogy kemény, nyújtható tésztát kapjunk (nekem a nagyim mindig úgy mondta, hogy olyannak kell lennie, mint a levestésztának).
  2. Ha összegyúrtuk, kilisztezett deszkára helyezzük, a tetejét is meghintjük liszttel, hogy ne ragadjon, majd minél vékonyabbra nyújtjuk (fél centinél vékonyabbra).
  3. Derelyemetszővel kb. centis csíkokra vágjuk, és kb. 8-10 centi hosszú csíkokra.
  4. Az olajat oda tehetjük forrósodni, mert innen már gyorsan megy az "összeállítás".
  5. A 8-10 centi hosszú, 1 centi széles csíkokból csomót kell kötni, és már mehet is az olajba sülni szép aranyszínűre.:)
  6. Ha csak csíkokban akarjuk sütni, pofás kis rudacskák lesznek, mártogatni van olyan jó, mint a churros.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Kiskoromban sokszor készített ilyen fánkot a nagyim, ha rámtört az édességhiány, gyors, egyszerű, mindenféle tálalásban isteni finom, a külseje miatt meg rajongtunk érte.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...