Nosalty Logó

Fordított karamelles barackos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kicsitündér
Fordított karamelles barackos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamelles barackok elhelyezése

A tésztaalap elkészítése

Összesen 531 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamelles barackok elhelyezése

A tésztaalap elkészítése

Összesen 4241 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamelles barackok elhelyezése

A tésztaalap elkészítése

Összesen 234 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 531 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5784.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.6 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    419 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 4241 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A karamelles barackok elhelyezése

A tésztaalap elkészítése

Elkészítés

A karamelles barackok elhelyezése

  1. A barackokat szeletekre vágjuk.
  2. 15 dkg cukrot karamellizálunk. Ha homogénné olvadt, a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára oszlatjuk egyenletesen. Erre rakjuk körbe-körbe a barackszeleteket, amíg lefedjük a felületet. Megszórjuk a durvára tört mandulával.
  3. Meglocsolhatjuk egy-két kanál barackpálinkával. (Én barackízesítésű likőrt használtam, jobb híján.)

A tésztaalap elkészítése

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vanília aromával, reszelt narancshéjjal, majd hozzáadjuk a felolvasztott és lehűtött margarint, meg a tejfölt. Ezután a sütőporos liszt adagolása következik fokozatos keverés mellett. Belecsavarjuk a kis citromlevet is.
  2. A tésztamasszát a barackokra öntjük, elegyengetjük, és többször is hozzáütögetjük az asztalhoz, hogy a barackok közötti rést kitöltse.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük 40 percre. Ha kivettük, pár perc pihentetés után egy nagyobb tálra borítjuk, hogy a barackok felülre kerüljenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16896
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Ajánló

A süteményszeleteket tetszőleges mennyiségű tejszínhabbal tálalhatjuk. A sütemény almával is hasonlóképpen elkészíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kicsitündér 5 recept

Egy régebbi Nők Lapjában található recept sugallatára készítettem, ami Bereznay Tamástól származik. Eredetileg az alaptészta több cukrot tartalmaz.

Hozzászólások

enyediandrea

Hasonló az amerikai almatortához. Az általam ismert változatban a felkockázott gyümölcsöt jól összekeverem a fahéjas cukorral és így megy a formában alulra. Bár nem karamellizálom el?re a cukrot, mégis hasonló íze és állaga lesz a sütés végére, a torta tetején. Így kevesebb vele a macera. Nagyon szeretjük, télen gyakran készítem - de barackkal szembe se jutott volna. Köszönöm a kiváló ötletet!

Kétpettyes

Megsütöttem, nagyon finom lett. Én a mandula helyett diót tettem bele.

Törölt felhasználó

Szia! Én kezd? vagyok még. A hozzávalóknál írtál 2 dl tejszínt, de az elkészítésnél, már nem láttam leírva. Jó lett volna ha pontosabb a recept, de ennek ellenére belevágtam. Épp most sül. Én alsó-fels? sütésre kapcsoltam a süt?m, de ez se volt leírva az elkészítésben. Nekem nem sült meg 40 perc alatt, most vettem ki 55 perc után, de még így is bizonytalan vagyok abban, hogy megsült e, mert a fogpiszkálón még maradt híg tészta........

Benedekildi

Szia, mit kell csinálni a 2 dl tejszínnel? Hány dkg a 3 dl-es bögre liszt? Csak mert ez tág súlytartomány..... De a tejszín az igazán izgalmas, vajon hogy került ide? Mivel a tésztához adagolva egy clafoutis - féle híg valami lesz bel?le és nem az, mint ami a képen szerepel.

Kétpettyes

Megsütöttem, nagyon finom lett! Nagyon édes, de nem baj! Diót tettem bele a mandula helyett!

márti1218

Mit csináltál a tejszínnel?

gabomamo

szerintem a tejszínb?l habot ver és úgy tálalja

Törölt felhasználó

Szerintem is, a jobb alsó sarokban a felirat alatt van egy pici kép, ott már hab is van a sütiszeleteken :)

Hozzávalók

A karamelles barackok elhelyezése

A tésztaalap elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek