r
Nosalty Logó

Fordított karamelles barackos süti

Kicsitündér
Fordított karamelles barackos süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karamelles barackok elhelyezése

A tésztaalap elkészítése

531
Kalória
8g
Fehérje
64.1g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
117.1g
Víz
87.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
46.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamelles barackok elhelyezése

A tésztaalap elkészítése

Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamelles barackok elhelyezése

A tésztaalap elkészítése

Összesen 4241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamelles barackok elhelyezése

A tésztaalap elkészítése

Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5784.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.6 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    936.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    419 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 4241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A karamelles barackok elhelyezése

  1. A barackokat szeletekre vágjuk.
  2. 15 dkg cukrot karamellizálunk. Ha homogénné olvadt, a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára oszlatjuk egyenletesen. Erre rakjuk körbe-körbe a barackszeleteket, amíg lefedjük a felületet. Megszórjuk a durvára tört mandulával.
  3. Meglocsolhatjuk egy-két kanál barackpálinkával. (Én barackízesítésű likőrt használtam, jobb híján.)

A tésztaalap elkészítése

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vanília aromával, reszelt narancshéjjal, majd hozzáadjuk a felolvasztott és lehűtött margarint, meg a tejfölt. Ezután a sütőporos liszt adagolása következik fokozatos keverés mellett. Belecsavarjuk a kis citromlevet is.
  2. A tésztamasszát a barackokra öntjük, elegyengetjük, és többször is hozzáütögetjük az asztalhoz, hogy a barackok közötti rést kitöltse.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük 40 percre. Ha kivettük, pár perc pihentetés után egy nagyobb tálra borítjuk, hogy a barackok felülre kerüljenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy régebbi Nők Lapjában található recept sugallatára készítettem, ami Bereznay Tamástól származik. Eredetileg az alaptészta több cukrot tartalmaz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...