r
Nosalty Logó

Fordított barackos sütemény

Sárika konyhája-Bíró Sára
Fordított barackos sütemény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

süti

szirup

201
Kalória
5.2g
Fehérje
22.9g
Szénhidrát
10.3g
Zsír
70.9g
Víz
125.2g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
14.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

süti

szirup

Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

süti

szirup

Összesen 2008 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

süti

szirup

Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    228.6 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    709.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1720 micro
  • β-crypt
    361 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1921 micro
Összesen 2008 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

süti

  1. Egy kis lábasban a vajjal, a vízzel és a három evőkanál cukorral szirupot készítünk.
  2. Ameddig a szirup felfő, megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöt.
  3. Kivajazott tepsibe rakjuk a felszeletelt barackokat, illetve az aszalt sárgabarackot, majd ráöntjük a vajas szirupot.
  4. Betesszük a sütőbe 180 fokon légkeverésen, és 10 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a piskótát (most ilyen egyszerű piskótát készítettem): félig felverjük a tojásfehérjét, majd beletesszük a cukrot, és kemény habot verünk.
  6. Lassan beleengedjük a tojások sárgáját, lazán összekeverjük, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. Majd belecsorgatunk egy evőkanál olajat, óvatosan összekavarjuk.
  7. Ráöntjük a gyümölcsös alapra, és készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  8. Amikor megsült tálra borítjuk, a tetején lesznek a gyümölcsök.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

A gyümölccsel készült süteményeket kedvelem.

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...