Fordított barackos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
süti
-
12 kcal
-
38g nektarin15 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
7 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
szirup
Összesen
201
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
süti
-
121 kcal
-
375g nektarin150 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
71 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
szirup
Összesen
2008
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
süti
-
4.3g aszalt sárgabarack10 kcal
-
31.9g nektarin13 kcal
-
28.1g tojás35 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
szirup
Összesen
171
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
201
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.8 g
Zsír
-
Összesen 102.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2245.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 1014 mg
-
Nátrium 593 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.6 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 709.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1160 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 906 mg
-
Retinol - A vitamin: 1001 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1720 micro
-
β-crypt 361 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1921 micro
Összesen
2008
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
süti
-
5 dkg aszalt sárgabarack
-
3 db nektarin
-
6 db tojás
-
6 csapott ek cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 tk sütőpor
szirup
Elkészítés
süti
- Egy kis lábasban a vajjal, a vízzel és a három evőkanál cukorral szirupot készítünk.
- Ameddig a szirup felfő, megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöt.
- Kivajazott tepsibe rakjuk a felszeletelt barackokat, illetve az aszalt sárgabarackot, majd ráöntjük a vajas szirupot.
- Betesszük a sütőbe 180 fokon légkeverésen, és 10 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a piskótát (most ilyen egyszerű piskótát készítettem): félig felverjük a tojásfehérjét, majd beletesszük a cukrot, és kemény habot verünk.
- Lassan beleengedjük a tojások sárgáját, lazán összekeverjük, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. Majd belecsorgatunk egy evőkanál olajat, óvatosan összekavarjuk.
- Ráöntjük a gyümölcsös alapra, és készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
- Amikor megsült tálra borítjuk, a tetején lesznek a gyümölcsök.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4265
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sárika konyhája-Bíró Sára
70 recept
A gyümölccsel készült süteményeket kedvelem.