Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordított barackos sütemény

Fordított barackos sütemény
Fordított barackos sütemény
65 perc / előkészület: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölccsel készült süteményeket kedvelem.

hozzávalók / 10 adag

süti

szirup

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis lábasban a vajjal, a vízzel és a három evőkanál cukorral szirupot készítünk.
  2. Ameddig a szirup felfő, megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöt.
  3. Kivajazott tepsibe rakjuk a felszeletelt barackokat, illetve az aszalt sárgabarackot, majd ráöntjük a vajas szirupot.
  4. Betesszük a sütőbe 180 fokon légkeverésen, és 10 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a piskótát (most ilyen egyszerű piskótát készítettem): félig felverjük a tojásfehérjét, majd beletesszük a cukrot, és kemény habot verünk.
  6. Lassan beleengedjük a tojások sárgáját, lazán összekeverjük, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. Majd belecsorgatunk egy evőkanál olajat, óvatosan összekavarjuk.
  7. Ráöntjük a gyümölcsös alapra, és készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  8. Amikor megsült tálra borítjuk, a tetején lesznek a gyümölcsök.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 944
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárika konyhája

Mióta szakács: 2015.08.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fordított süti, fordított barackos, fordított süti nektarinnal és aszalt barackkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

201
aszalt sárgabarack 5 dkg
nektarin 3 db
tojás 6 db
cukor 6 csapott ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 tk
vaj 8 dkg
víz 1.5 dl
cukor 3 csapott ek