r
Nosalty Logó

Fonott húsos tészta indiai ízesítéssel

NS
Fonott húsos tészta indiai ízesítéssel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

593
Kalória
35.6g
Fehérje
60.2g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
123.8g
Víz
117.6g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 4731 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 210 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1694 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.5 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8649.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    3059 mg
  • Nátrium
    4102 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    481.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    990.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 4731 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    605 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A tésztához (16 darabhoz)

  1. Elkészítjük a tésztát: a tej felét csipet cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. A kétféle lisztet a tojással, a tejföllel, az olvasztott vajjal, a köménymaggal, a maradék tejjelés a sóval egy tálba tesszük. Amint az élesztő felfutott, a többi hozzávalóhoz adjuk, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta összeállt, 1 órán át kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a húst egy nagy teflon serpenyőben lepirítjuk. Ahogy zsírjára sült, a húst a serpenyő egyik felébe tologatjuk, az edényt kicsit megbillentjük,és a felesleges zsiradékot kikanalazzuk. Újra visszahúzzuk a tűzhelyre, hozzátesszük a paradicsomlevet és a fűszereket, jól elkeverjük, és még 1-2 percet forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A megkelt tésztát jól átdolgozzuk, majd 16 egyforma darabra osztjuk. Kicsi, tenyérnyi tésztakupacokat kapunk.
  5. Egy darabot 1/3, 2/3 arányban elosztunk, és a két kezünk között rudakat sodorgatunk. Deszkára fektetve, mindkét kis darabot ellapítjuk. Egy kisebb és egy nagyobb téglalapot kell, hogy kapjunk.
  6. Ezekbe arányosan osztunk a kihűlt töltelékből, és szorosan feltekerjük, végüket ellapítjuk. A hosszabbikból egy patkót formázunk, a rövidebbiket a patkó közepére helyezzük (ilyenkor úgy néz ki, mint egy három ágú villa) úgy, hogy a rövidebbik tészta vége a patkóra ráfeküdjön, majd mint egy copfot, összefonjuk. A végén a tésztát a kész fonat alá hajtjuk.
  7. Lisztezett tepsibe helyezzük, és 20 percig kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tészta alapreceptjét a Kiskegyed Konyhájában találtam.

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...