r
Nosalty Logó

Fonott húsos tészta indiai ízesítéssel

NS
Fonott húsos tészta indiai ízesítéssel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

593
Kalória
35.6g
Fehérje
60.2g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
123.8g
Víz
117.6g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 4731 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 210 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1694 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.5 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8649.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    3059 mg
  • Nátrium
    4102 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    481.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    990.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 4731 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    605 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A tésztához (16 darabhoz)

  1. Elkészítjük a tésztát: a tej felét csipet cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. A kétféle lisztet a tojással, a tejföllel, az olvasztott vajjal, a köménymaggal, a maradék tejjelés a sóval egy tálba tesszük. Amint az élesztő felfutott, a többi hozzávalóhoz adjuk, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta összeállt, 1 órán át kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a húst egy nagy teflon serpenyőben lepirítjuk. Ahogy zsírjára sült, a húst a serpenyő egyik felébe tologatjuk, az edényt kicsit megbillentjük,és a felesleges zsiradékot kikanalazzuk. Újra visszahúzzuk a tűzhelyre, hozzátesszük a paradicsomlevet és a fűszereket, jól elkeverjük, és még 1-2 percet forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A megkelt tésztát jól átdolgozzuk, majd 16 egyforma darabra osztjuk. Kicsi, tenyérnyi tésztakupacokat kapunk.
  5. Egy darabot 1/3, 2/3 arányban elosztunk, és a két kezünk között rudakat sodorgatunk. Deszkára fektetve, mindkét kis darabot ellapítjuk. Egy kisebb és egy nagyobb téglalapot kell, hogy kapjunk.
  6. Ezekbe arányosan osztunk a kihűlt töltelékből, és szorosan feltekerjük, végüket ellapítjuk. A hosszabbikból egy patkót formázunk, a rövidebbiket a patkó közepére helyezzük (ilyenkor úgy néz ki, mint egy három ágú villa) úgy, hogy a rövidebbik tészta vége a patkóra ráfeküdjön, majd mint egy copfot, összefonjuk. A végén a tésztát a kész fonat alá hajtjuk.
  7. Lisztezett tepsibe helyezzük, és 20 percig kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tészta alapreceptjét a Kiskegyed Konyhájában találtam.

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek