r
Nosalty Logó

Prosciutto-s csavart

witch
Prosciutto-s csavart
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

268
Kalória
10.4g
Fehérje
18g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
13.3g
Víz
56.2g
Koleszterin
584.6mg
Élelmi rost
579.2mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

csavarthoz

tetejére

Összesen 268 kcal
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

csavarthoz

tetejére

Összesen 1339 kcal
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

csavarthoz

tetejére

Összesen 325 kcal
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 268 kcal
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2606.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1339 kcal
  • 17% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

csavarthoz

  1. A leveles tésztát nyújtsuk ki jó vékonyra, kb. 30 cm széles és 40 cm hosszú legyen.
  2. A tojást válasszuk szét, a fehérjét picit verjük fel. Kenjük le a tésztát vele, hosszában vágjuk félbe.
  3. Szórjuk rá a reszelt sajtot, fedjük be az egyik felét a prosciuttóval. A másik féllel takarjuk be, picit nyomkodjuk össze a tésztát. Jó éles késsel vágjuk ujjnyi vastag csíkokra.
  4. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. A két végénél megfogva csavarjuk meg a töltött tésztát. Kenjük meg a tojássárgájával, végül hintsük meg a finomra vágott rozmaringgal.
  5. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  6. 15 csavart lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 18 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 43x30x2.5

Finom ropogtatni való az ünnepekre, vagy ha vendégeket várunk.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek