r
Nosalty Logó

Fondant torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fondant torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 28 cm-es piskótához

A 20 cm-es piskótához

A csokoládékrémhez

A fondanthoz

A vajkrémhez

Összesen 972 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 28 cm-es piskótához

A 20 cm-es piskótához

A csokoládékrémhez

A fondanthoz

A vajkrémhez

Összesen 11635 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 28 cm-es piskótához

A 20 cm-es piskótához

A csokoládékrémhez

A fondanthoz

A vajkrémhez

Összesen 305 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 972 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.6 g

Zsír

  • Összesen
    478.3 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    3381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10509.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    2317 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    4308 mg
  • Nátrium
    2860 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1766.9 g
  • Cukor
    1335 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3841 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    2136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3494 micro
Összesen 11635 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 305 Kcal

Hozzávalók

A 28 cm-es piskótához

A 20 cm-es piskótához

A csokoládékrémhez

A fondanthoz

A vajkrémhez

Elkészítés

A 28 cm-es piskótához

  1. Elkészítjük a fondant-t. A pillecukrot egy mikrózható edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, majd berakjuk melegíteni 20-30 másodpercig. Ezután margarinnal bekent fakanállal keverjük át, majd rakjuk vissza melegíteni. Ezt ismételjük körülbelül 2-3 alkalommal, míg lágy, folyós nem lesz.
  2. Most jön a pepecs munka... porcukorral megszórjuk, és elkezdjük gyúrni. Amikor kicsit szilárdabb lesz, kivehetjük az edényből, és egy porcukros márványlapon tovább dolgozzuk. Célszerű közben margarinozni a kezünket, hogy ne ragadjon annyira. Addig dolgozzuk, amíg egy gyurma állagú masszát nem kapunk. Ha elkészült, csomagoljuk légmentesen folpack-ba, és tegyük a hűtőbe minimum egy éjszakát!
  3. 28 cm piskóta: A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, olajat, vizet majd végül a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és előmelegített sütőben kisütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük. (kb. 25-30 perc)
  4. 20 cm piskóta: A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgáit, majd sütőporos lisztet, és végül a diót. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és előmelegített sütőben kisütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük. (kb. 25-30 perc)
  5. Csokoládékrém: A tojásokat elkeverjük a kakaós lisztel, porcukorral és 3-4 evőkanál tejjel. A maradék tejet felfőzzük a vaníliával, lassan elkeverjük a tojásos péppel, és állandóan kevergetve, kis lángon vagy gőz felett sűrűre főzzük. A vaníliarúdat kivesszük. A tűzről levéve, elegyítjük a vajjal, majd kihűlésig kevergetjük. Mire teljesen kihűl sűrű, kemény krémet kapunk.
  6. Vajkrém: A porcukrot a vajjal alaposan kihabosítjuk.
  7. Összeállítás: A 28 cm-es piskótát 2 vagy 3 részre vágjuk. Megkenjük csokoládékrémmel, és megszórjuk meggyel. Ha összeraktuk a lapokat, berakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen a krém. A 20 cm-es piskótát szintén felszeljük, és megkenjük gazdagon baracklekvárral, majd hűtőbe tesszük.
  8. Ha megdermedtek a krémek, kivesszük a piskótákat, és alaposan, egyenletesen megkenjük vajkrémmel. Ezután mehet vissza a hűtőbe! Ha a vajkrém kellőképpen megdermedt, jöhet a fondant-bevonat.
  9. A fondant-t porcukros márványlapon kinyújtjuk körülbelül 2,5 mm vastagságra, vizes kézzel kicsit megpacskoljuk a vajkrémes piskótát a tapadás miatt, és bevonjuk vele a piskótát. Simitólapáttal óvatosan elegyengetjük, hogy egyenletesen fedjen. Az alját szépet eldolgozzuk, és késsel leigazítjuk.
  10. Ha megvan mind két piskóta, egymásra helyezzük, és díszitjük! A díszítés lehet fondant, marcipán vagy cukorszirup. Fondant esetében a díszeket kis tojásfehérjével "ragasztjuk".
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20/28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10170
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Ajánló

A fondant színezhetük is ételfestékkel. A fondant és a marcipán díszítést célszerű 1 nappal előtte elkészíteni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Életem első tortája... :) Nem hazudok, nagyon pepecs és időigényes, de a végeredményért megéri elkészíteni:).

Hozzászólások

Salamon Csilla

Kedves Adamsy! Nagyon ügyes vagy!Gratulálok! Csilla.

Törölt felhasználó

Köszönöm Csilla:)

Mamacica

Gratulálok! Igazán profi munka! Kinek készült? Szíved lelked benne foglaltatik! A rózsák mib?l készültek? Üdv. mamacica

Törölt felhasználó

Köszönöm mamacica:) A torta a sógorn?mnek készült születésnapra. Els? tortám volt,elég megszenvedtem vele:) A rózsákat színezett marcipánból készítettem és cukorgyönggyel díszítettem.

Rara

Igazán gyönyör? ! Gratulálok !

Törölt felhasználó

Köszönöm:)

Hozzávalók

A 28 cm-es piskótához

A 20 cm-es piskótához

A csokoládékrémhez

A fondanthoz

A vajkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek