r
Nosalty Logó

Fokhagymás-virslis kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fokhagymás-virslis kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 686 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2737 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 686 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7528.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    3208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 2737 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    341 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük (de ne legyen forró), elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Egy tálba beletesszük a liszt nagyobbik részét (nem szoktam mérni), közben mindig kiegészítjük, amíg a tészta felveszi a 2 tojást, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint nyomunk bele fokhagymakrémet is
  3. Ha felfutott az élesztő, beleöntjük a tálba és összekeverjük, majd összegyúrjuk (én először kanállal szoktam keverni, és amikor már felvett elegendő lisztet, és nem ragad annyira, akkor kezdem gyúrni).
  4. Kb. 3/4 órát kelesztjük a tésztát, fontos, hogy meleg konyhában készítsük!
  5. Ha megkelt, óvatosan kinyújtjuk, és tetszés szerint formára vágjuk. (Én egyszerűen téglalapokra szeltem.)
  6. Majd megtöltjük tetszés szerint virslivel (félbevágjuk), sajttal és ketchuppal.
  7. Összehajtjuk, lekenjük 1tojássárgával, megszórjuk sajttal, és olajozott, lisztezett tepsiben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5147
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Receptkategóriák

A sima virslis pogit kicsit meg akartam bolondítani fokhagymakrémmel, ketchuppal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.