r
Nosalty Logó

Réteges töltött kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Réteges töltött kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    2713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    312.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13699.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    10852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    703 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1678 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 6641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    250 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, meleg vízben.
  2. Ha felfutott, összekeverjük a joghurttal, olajjal és a sóval, majd begyúrjuk a tésztát, és 30 percig kelesztjük.
  3. Miután megkelt, 8 részre osztjuk. Az első gombócot téglalap alakúra nyújtjuk és ráreszeljük a margarin 1/7-ét. És így sorban, ameddig el nem fogynak a gombócok (az utolsó lapra már nem kell margarint reszelni), pihentessük ameddig elkészítjük a tölteléket.
  4. A töltelékhez lereszeljük a szalámit, összekeverjük a ketchuppal és az oregánóval.
  5. A tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, felvágjuk háromszögeknek, majd megtöltjük.
  6. Kiolajozott tepsire rakjuk, a tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal ill. tengeri sóval.
  7. Előmelegitett sütőben szép pirosra megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9709
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 10.

Ajánló

Én úgy szoktam  feldarabolni a tésztát, hogy szétnyújtom téglalap alakúra, horizontálisan 10 cm-enként felcsíkozom, és abból vagdosom ki a háromszögeket. Valahogy így:  VVVVVVVVV -remélem érthető!:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt ma készítettem ebédre, nagyon finom, laktató kifli. Tetszés szerint lehet bele másfajta tölteléket is tenni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Nem használok vörös tonhalat, meg garnélát, mert egyik sem a...

Rövid idő alatt vált az északi part szerelmesei között kedvenccé a Szőlősi Kocsma, aminek már második éve a Société Budapestből, vagy épp a Fleischerből ismerős Krasznai Norbert vezeti a konyháját. Vele, és Korcsmáros Noémivel, akivel a munkában és a magánéletben is egy párt alkotnak, arról beszélgettünk, mit várnak a második balatoni nyártól, mit keresnek a vendégek, ha eljönnek hozzájuk, és hogyan csempészheti bele egy séf a saját stílusát a közönségkedvenc fogásokba.

Kormos Lili

További cikkek