Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás tésztaleves kolbásszal

Fokhagymás tésztaleves kolbásszal
Fokhagymás tésztaleves kolbásszal
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, finom és laktató. Mi karikára vágott friss erős paprikával szeretjük a legjobban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokból és 15 dkg lisztből, csipetnyi sóval tésztát gyúrunk, majd vékonyra kinyújtva, széles metéltnek felvágjuk.
  2. A kolbászt karikára vágjuk, és forró vízben 15 percig előfőzzük.
  3. A zsírból és a maradék lisztből világos rántást készítünk, a tűzről levéve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, belekeverjük a pirospaprikát, majd a tejfölt. Kevés vízzel csomómentesre keverjük.
  4. A rántást folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Ha újra felforr, beletesszük a tésztát, ízesítjük, és készre főzzük.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 140
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kolbászos leves, tejfölös-kolbászos tésztaleves, tejfölös leves kolbásszal és házi tésztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Fri, 2015-11-06 10:47

Úgy fogtam hozzá a leves főzéséhez, hogy lesz ami lesz. Egyszerűségéből kiindulva nem gondoltam volna, hogy egy kiváló, laktató, ízletes leves kerekedik ki belőle. Kezdőnek is ajánlom, mivel ne lehet elrontani.

451
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
kolbász 10 dkg
sertészsír 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 1 dl
víz 1 l