r
Nosalty Logó

Barscs - lengyel céklaleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
k3csk3
Barscs - lengyel céklaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 450 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2248 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    1586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 450 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8669.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    7931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2911.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 2248 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a céklákat és almákat, majd az összeset egészben beletesszük egy nagy fazékba. Felöntjük 2 liter vízzel, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (a tortellini kivételével). A szegfűborsot, egész fekete borsot és babérlevelet teatojásba téve könnyebben el fogjuk tudni a végén távolítani.
  2. Felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a céklák puhák nem lesznek. Ez a céklák méretétől függően 1-2 óra lehet. Egy éles késsel a legnagyobb céklába beleszúrva próbálhatjuk ki, hogy megfőtt-e: akkor jó, ha a kés könnyedén belemegy a közepéig.
  3. Enyhén sós vízben, külön megfőzzük a tortellinit (vigyázva, hogy ne főzzük szét). A levesből a lé kivételével mindent (almát, céklát, fűszereket) eltávolítunk, akár egy nagyobb lyukú szűrő segítségével. A főtt céklákat más receptekhez (például céklasalátához) felhasználhatjuk, semmiképp se dobjuk ki.
  4. Tálalásnál a forró céklalébe teszünk tányéronként nagyjából 10 darab tortellinit. Ha a maradékot hűtőben későbbre félre akarjuk tenni, érdemes a létől külön eltenni a tortellinit.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 13622
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A lengyel párom készítette el először és mutatta meg, hogyan készül a lengyel mindennapok legnépszerűbb levese, a barscs.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek