Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-rozmaringos focaccia

Fokhagymás-rozmaringos focaccia
Fokhagymás-rozmaringos focaccia
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A focaccia egy olasz kenyérféleség. Nagyszerűsége abban rejlik, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető, mégis nagy sikert tudunk vele aratni, ha vendégeket várunk. Saláták kiváló kísérője, de egy jól behűtött vörösbor mellé, még langyosan csipegetni is fantasztikusan finom. Csak ajánlani tudom...:)

Ez nem egy tradicionális olasz recept, mert én abban túl soknak találtam az olívaolaj mennyiségét. Ez egy általam kikísérletezett, de remélhetőleg mindenkinek tetsző (eddig kóstolások alapján- igen) változata a focaccia-nak.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, és a legkisebb fokozaton felmelegítjük a mikróban, hogy a liszt friss és langyos legyen.
  2. Ezután egy nagy keverőtálba beleöntjük a vizet és a cukrot, és egy kanál segítségével feloldjuk benne a szárított élesztőt.
  3. Következő lépésként hozzáöntjük az olívaolajat, és ezzel is összekeverjük.
  4. A lisztet egy másik keverőtálba öntjük, összekeverjük a sóval, borssal és a rozmaringgal, hozzáreszeljük a fokhagymát,majd félrerakjuk.
  5. Elővesszük a konyhai robotgépet és a spirálos tésztadagasztó karokat.
  6. Lassan adagolva elkezdjük hozzáönteni az olajos keverékhez a fűszeres lisztet, közben folyamatosan keverjük a robotgép segítségével. Ha az összes lisztet hozzáadtuk, még 5 percig folytatjuk a dagasztást a gép segítségével.
  7. Ezután kivesszük a tésztát, és további 5 perc alatt kézzel is alaposan megdagasztjuk.
  8. Ezután olívaolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztjük a tésztát.
  9. Ha megkelt, egy lapos tepsibe olívaolajat csorgatunk, és szétkenjük. A tésztát kicsit meghúzgáljuk, és tenyerünk segítségével belelapogatjuk a tepsibe. A focaccia egyedi alakját attól nyeri el, hogy a tepsiben lévő tésztát ujjaink hegyével benyomkodjuk, ettől kis kráterek keletkeznek majd a tésztán.
  10. Ha megformáztuk, újabb 30 percet kelesztjük.
  11. Ezután nincs más dolgunk, mint olívaolajjal vékonyan megkenni a tésztát, majd a frissen vágott rozmaringlevelekkel és a tengeri sóval megszórni.
  12. Előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt kisütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 351
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

focaccia, focaccia házilag, rozmaringos focaccia

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

185
kenyérliszt BL80 40 dkg
víz 3 dl
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak
olívaolaj 4 ek
1 ek
fokhagyma 3 gerezd
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0.5 szál
olívaolaj 1 ek
1 kávéskanál
rozmaring 0.5 szál