r
Nosalty Logó

Fokhagymás kiflikréker

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hankusz Sára
Fokhagymás kiflikréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    724 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    812 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2517 micro
Összesen 1204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket vágjuk fel nagyon vékony karikákra. Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire.
  2. A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet aprítsuk fel nagyon apróra. Szórjuk a kiflikarikákra.
  3. A margarint olvasszuk meg, majd öntsük a kiflikre. Sózzuk-borsozzuk és jól keverjük át az egészet, hogy minden karikára jusson mindenből bőven.
  4. 190 C fokos sütőbe tesszük a tepsit, nagyjából 15 percre. Érdemes közben nézni, mert sütőtől függ az idő.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 6837
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 21.

Ajánló

Ha maradt otthon maradék kiflid, akkor ezt muszáj kipróbálnod.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás kiflikréker
Hankusz Sára 141 recept

Rengetegszer vágyom valamilyen sós nasira, de ugye nincs otthon mindig. Ilyenkor érdemes körbenézni a tárolószekrényben, hátha akad valami, amiből készíthetünk valamit. Így születnek az ilyen szuper sós nassolnivalók.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili