r
Nosalty Logó

Villámgyors camembert-tunkolós

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Villámgyors camembert-tunkolós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 517 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2681.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 1031 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A camembert sajt egyik oldalát keresztrácsosan beirdaljuk, ügyelve rá, hogy a peremét ne vágjuk át. A sajtot ezután tegyük egy kisméretű, sűtőpapírral bélelt sütőformába.
  2. A sajtot meglocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk és bedörzsöljük za'atar-fűszerkeverékkel (vagy bármilyen számunkra kedves fűszerekkel. Alaposan sózzuk-borsozzuk.
  3. 180 fokos, grillfokozatra állított sütőben 15 percet sütjük. (Ha nagyon sietünk, akár mikróban is elkészíthetjük, csak úgy esélyes, hogy jobban szétfolyik a sajt.)
  4. A kész sajtot kevés áfonyalekvárral díszítjük, majd a tortillachipsszel mártogatva elfalatozzuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 4463
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 17.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi előételek
Villámgyors camembert-tunkolós
Rosanics Petra 316 recept

Akár filmnézéshez kerestek jóféle nasit, akár egy villámgyors reggelire vagy vacsira vágytok, ez a camembert-tunkolós tökéletes választás lesz. Szórjátok meg a kedvenc fűszereitekkel, dörzsöljétek be olívaolajjal és grillezzétek bugyogósra. Mi most tortillával mártogattuk, de akár grillezett bagettszeletekre vagy pirítósra is kenhetitek, az biztos, hogy ez lesz az új kedvencetek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek