Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymaleves

Fokhagymaleves
Fokhagymaleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor tésztát főzök, akkor annak a levéből levest készítek. Hol fokhagymás levest vagy pedig krumplis gombócos levest, mint valamikor az édesanyám. Egyszerű és nagyon finom leves. Ami szintén előnye, hogy olcsó!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajra ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, és megpirítjuk aranysárgára.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel. Sózzuk, és felforraljuk.
  3. A tészát megfőzzük, és azzal tálaljuk a levest.
  4. Ízesíthetjük tejföllel.
  • költség: 50 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 331
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás leves, paprikás leves, olcsó leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

281
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
víz 1 l
cérnametélt 10 dkg