Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köménymagleves

Köménymagleves
Köménymagleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek daragaluskával szeretik, de nagyon finom kevés olajon pirított kenyérkockával is.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt a levest akkor szoktam készíteni, amikor gyomorfájós beteg van a családban, de nem csak akkor:)


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A köménymagot fél l vízzel főni tesszük. Amikor felfő, még 3 percig főzzük, majd kioltjuk a tüzet, és lefödve állni hagyjuk. 10 perc múlva leszűrjük, és a magokat újra kifőzzük. A folyamatot addig kell ismételni, amíg kb. 2 l teánk lesz, ebből készül a leves.
  2. 1 egész tojást, 2 ek vizet, a búzadarát sóval elkeverjük, és 15 percig állni hagyjuk (ha a massza túl sűrű, még egy kis vizet tehetünk hozzá).
  3. A leszűrt köményteát feltesszük főni, beleaprítjuk a hagymát, és ízlés szerint megsózzuk. 15 percig főzzük.
  4. A lisztből, olajból zsemleszínű rántást készítünk, és a fővő levesbe tesszük.
  5. Beleszaggatjuk a daragaluskákat, és lassú tűzön még 15 percig főzzük.
  6. 1 egész tojást kb. 2 dl forró levessel elhabarjuk, és a fővő levesbe öntjük, ezzel a tüzet el is zárjuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 26 859
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gammakka

Mióta szakács: 2010.07.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

leves köményteából, köménymagból készült leves gyomorfájásra

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-11-03 16:24

Egyszerű, gyors, finom! Aki járt menzára az sosem feledi és talán megszerette, mint mi is... persze pirított kockával vagy csurgatott tojással, de érdekes betét a daragaluska és finom! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-05 22:43

Manapság már lehet kapni őrölt köménymagot, sokkal egyszerübb és gyorsabb azzal készíteni ezt a levest.

Én sem láttam még daragaluskával, hagymával. Natúr köménymag izzel, pirított kenyérkockákkal, viszont nagyon szeretjük. Mindenesetre piros paprikát is szoktunk beletenni, ne legyen olyan szürke.

simonani
simonani / simonani Fri, 2010-08-27 06:37

Nekem is nagyon szokatlan, de biztos finom lehet.
Ha odaérek, felteszem anyukám nagyon finom köménymag levesét, mely nem ennyire munkás.
Ez újdonság erejével hatott rám.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-26 18:42

Hm, ez nagyon érdekes recept, Magyarország mely tájáról származik?

213
köménymag 2 ek
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
tojás 2 db
búzadara 100 g