Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köménymagos leves krutonnal

Köménymagos leves krutonnal
Köménymagos leves krutonnal
10 perc / főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, finom leves. Nagymami receptje alapján. Egyszerű elkészíteni, a hozzávalókból sem kell sok.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd hozzáadjuk a lisztet, és kicsit megpirítjuk.
  2. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a köménymagot, ízesítjük a sóval, majd felöntjük a vízzel. Közben kevergetjük, mert könnyen csomósodik.
  3. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, a borssal ízesítjük (ezt a sóval együtt is megtehetjük), és főzzük kb. 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Tipp: Ha valaki szeretne zöldségeket beletenni, akkor miután felöntötte vízzel, tegye bele a zöldségeket karikára vágva és addig főzze a levest, míg megpuhulnak a zöldségek.
  5. Kruton készítése: A kenyérszeleteket kockákra vágjuk, majd egy tepsibe rendezzük őket, és megpirítjuk a sütőben. Gyorsabb mód, ha kenyérpirítóban megpirítjuk a kenyeret, majd ezután vágjuk kockákra.
  6. A kész levest egy tányérba szedjük, a tetejére halmozunk a krutonból és melegen kínáljuk. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 580
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

rántott leves, köményes leves, köményes leves házilag készített krutonnal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-11-03 16:22

Egyszerű, gyors, finom! Aki járt menzára az sosem feledi és talán megszerette, mint mi is... persze pirított kockával vagy csurgatott tojással.

kormi47
kormi47 Sat, 2014-10-25 07:42

Egyszerűbb és mindenki számára érthetőbb, főleg kezdőknek a kruton helyett, hogy pirított kenyér, vagy zsemlekocka. Ne haragudj közbeszólásért, ezt csak azért írom, mert a 15 éves unokám tette ezt szóvá, recepted készítése közben.

615
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 2 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
köménymag 1 csipet
0 ízlés szerint
víz 1 l
fekete bors 0 ízlés szerint
kenyér 3 szelet