Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymakrémleves 6.

Fokhagymakrémleves 6.
Fokhagymakrémleves 6.
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A városunkban - Egerben - van egy angol pub, ott készítik ezt a levest. Sikerült megszerezni a receptet.
Isteni, ha egyszer megkóstolod "rákattansz" teljesen!
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítóst készítek hozzá, amit megszórok sajttal. Ha letakarod a forró pirítóst a sajt szépen ráolvad. Nálunk inkább a levesbe megy a sajt :)))
Levesgyönggyel is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat fölolvasztjuk, majd rátesszük a fölkockázott hagymát.
  2. Amikor a hagyma megpuhult a vajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  3. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, fölöntjük a tejszínnel és a tejjel. Lassan fölforraljuk.
  4. A fölforrt levest leszűrjük, majd visszatesszük főni, de már lassú lángon. (A hagyma, amit leszűrtünk, kuka - az ízek belefeőttek már úgy is.)
  5. Sózzuk-borsozzuk.
  6. Étkezési keményítővel besűrítjük és kész! (Liszttel is megoldható, úgy sem rossz, a végén pedig még sóval ízesítjük, ha szükséges.)
  7. Tálaláskor megszórjuk sajttal és petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 71 180
elküldve: 10
receptkönyvben: 418
elkészítve: 24/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Gálné Antal Éva

Mióta szakács: 2010.09.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

fokhagymakrémleves tejjel és tejszínnel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Devilman
Devilman Wed, 2015-09-16 10:37

finom meg jó és könnyű is elkészíteni de szerintem ezekkel a hozzávalókkal nem lett elég 4 adagra :D keveslem 2 adag lett belőle , pedig mindenből annyi van benne amennyit fent írt majd legközelebb nagyobb mennyiségben is megcsinálom :d

sztimea1
sztimea1 Wed, 2013-03-20 12:20

Elkészítettük a receptet, már többször is, nagy kedvenc lett! Külön öröm, hogy Egerből, mert én is ott születtem :) Köszönöm a megosztást!

vtimi74
vtimi / vtimi74 Wed, 2013-01-30 07:08

Nagyon finom, keményítő helyett krumplival főztem. Az íze, mennyei :) Köszönöm a receptet!

Amethysta
Tasty / Amethysta Thu, 2011-11-17 12:28

A legfinomabb fokhagymás leves! (én addig főztem míg be nem sűrűsödött a vajtól és tejszíntől)

AgiBaboo
AgiBaboo / AgiBaboo Wed, 2010-10-20 22:17

Par szem krumplival is lehet suriteni, en ugy szoktam. Csak akkor kicsit macerasabb,ugyanis le kell turmixolni a vegen. Igy a hagymat sem kell leszurni. Talalaskor lehet bele tenni egy kis tejfolt, vagy joghurtot, ugy is nagyon fini!

450
vaj 8 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 8 gerezd
főzőtejszín 5 dl
tej 0.5 l
étkezési keményítő 1 evőkanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg