r
Nosalty Logó

Fokhagymakrémleves 6.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fokhagymakrémleves 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 451 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1807 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 451 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    146.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4741.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    2389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1807 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat fölolvasztjuk, majd rátesszük a fölkockázott hagymát.
  2. Amikora hagyma megpuhult a vajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  3. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, fölöntjük a tejszínnel és a tejjel. Lassan fölforraljuk.
  4. A fölforrt levest leszűrjük, majd visszatesszük főni, de már lassú lángon. (A hagyma, amit leszűrtünk, kuka - az ízek belefeőttek már úgy is.)
  5. Sózzuk-borsozzuk.
  6. Étkezési keményítővel besűrítjük és kész! (Liszttel is megoldható, úgy sem rossz, a végén pedig még sóval ízesítjük, ha szükséges.)
  7. Tálaláskor megszórjuk sajttal és petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 73714
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 20.

Ajánló

Pirítóst készítek hozzá, amit megszórok sajttal. Ha letakarod a forró pirítóst a sajt szépen ráolvad. Nálunk inkább a levesbe megy a sajt :))) Levesgyönggyel is finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A városunkban - Egerben - van egy angol pub, ott készítik ezt a levest. Sikerült megszerezni a receptet. Isteni, ha egyszer megkóstolod "rákattansz" teljesen!  

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Par szem krumplival is lehet suriteni, en ugy szoktam. Csak akkor kicsit macerasabb,ugyanis le kell turmixolni a vegen. Igy a hagymat sem kell leszurni. Talalaskor lehet bele tenni egy kis tejfolt, vagy joghurtot, ugy is nagyon fini!

Törölt felhasználó

A legfinomabb fokhagymás leves! (én addig f?ztem míg be nem s?r?södött a vajtól és tejszínt?l)

vtimi

Nagyon finom, keményít? helyett krumplival f?ztem. Az íze, mennyei :) Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Elkészítettük a receptet, már többször is, nagy kedvenc lett! Külön öröm, hogy Egerb?l, mert én is ott születtem :) Köszönöm a megosztást!

Törölt felhasználó

finom meg jó és könny? is elkészíteni de szerintem ezekkel a hozzávalókkal nem lett elég 4 adagra :D keveslem 2 adag lett bel?le , pedig mindenb?l annyi van benne amennyit fent írt majd legközelebb nagyobb mennyiségben is megcsinálom :d

molnarova erika

nagyon finom leves amiota kiprobaltam a csaladom teljesen rakattant

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek