Nosalty Logó

Fokhagymás hab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Fokhagymás hab
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 1929 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 596 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 193 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1929 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 596 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított fokhagyma gerezdeket a sóval és az egynegyed citromlével -közepes sebességen- finomra pürésítjük egy turmixgépben.
  2. Lekaparjuk a gép oldalára tapadt fokhagymát, beleöntjük a tojásfehérjét, és összepörgetjük.
  3. Ezután LASSÚ fokozaton kezdjük hozzáadni az olaj felét(!) LASSANKÉNT csurgatva. Ha túl gyorsan öntjük, akkor nem elegyednek az összetevők (hasonló a majonéz készítéséhez).
  4. LASSAN ADAGOLVA adjuk hozzá a maradék citromlevet, majd a maradék olajat.
  5. A legvégén belecsurgatjuk a 2 evőkanál jeges vizet; ettől lesz könnyű és fényes a fokhagyma hab! Ne verjük túl, az egész gépi művelet csak pár percig tart.
  6. Húsokkal, salátákkal tálalható, de használhatjuk ételekbe is ízesítőként vagy friss kenyérre kenve. Abbahagyhatatlan!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11238
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

A Wikipedia szerint Libanonban és Egyiptomban a legnépszerűbb; ott főleg sült csirkével vagy csirkés ételekkel kínálják, vagy szendvicsekben használják. Fiatalok körében népszerű parti-mártogatós!

Receptkategóriák

Egyszer ettem ezt a mártogatóst egy minden flanc nélküli, de nagyon népszerű arab étteremben. Annyira ízlett, hogy megkérdeztem, mi van benne? Megmondták a hozzávalókat (alig hittem a fülemnek!), de a munka metódusát fel kellett kutatnom. Ez egy szuper jó net-recept; nekem előszörre is sikerült, itt szigorúan követtem az eredeti recept lépéseit!

Hozzászólások

Browney

robotgéppel vagy botmixerrel is m?ködik?

Torma

Browney, biztos lehet a botmixert is használni; a recept szerint fontos a sebesség az adagolasnal. En botmixerrel nem próbáltam. Egyszer csinaltam a turmixgepemben, de elég macerás volt kimosni, ugyhogy másodszor a mini robot gepemben készítettem, amiben nincsen sebesség (!) eleg rizikos volt, csak úgy érzéssel pulzaltam es sikerült...Ezt a masodik adagot egy hajszálnyival tovább porgettem es ennek az állaga kicsit s?r?bb lett. Szoval semmiképp nem szabad túl verni, mert elveszti a konnyedseget, habossagat...akkor olyan olajos-remegos kenocs lesz. Nem tudom, érted- e? Ezzel a recepttel rengetegen kiserletezgettek, meg a szakmabeliek is! En a legutóbbi fokhagyma habot, amit delikatban vettem, rögtön ki is dobtam, olyan borzalmasnak találtam az állagát. Ezt egy fiatal arab vendégl? tulajdonos kísérletezte ki es fantasztikus! Sok sikert, ha kiprobalod! Az ízek fantasztikusak a habban, a citrom csak kellemesen pikáns, a fokhagyma valahogy teljesen elvegyul, egyáltalán nem darabos a habban...

Csorbusz

Szia Torma! Jó kis recept, kipróbálom. Kérdésem lenne, hogy végig a turmixgépben készítjük el? Köszi, Heni

Torma

Igen, végig :)

Törölt felhasználó

Ez az amir?l beszéltünk? Egészen jónak néz ki!

Torma

Ez az, es az íze meg jobb!!! Üdv, Torma :)

Törölt felhasználó

És nem kell g?z felett felverni a habot, hogy ne kapjunk t?le szalmonellát ?Mert így szerintem nyersen a tojás fehérje nem igazán a legjobb ötlet.

Torma

Kedves Mangoni! Valaki, valahol említette volna, ha nem biztonságos a tojás fehérjét használni. Tojás sargajat kevernek ugyanezzel a módszerrel a házi majonezhez, ami rizikosabb...es valószín? milliók eszik a világon a tojás feherjevel készített fokhagyma habot...de el lehet hagyni, ha aggodsz:) valószín? más lesz kicsit az állaga, de úgy is jo lehet. Most néztem meg a YouTube-on...az a Szakács nem használ tojás fehérjét. Üdv, Torma:)

Ági78

Szia Torma! No a nagy nézésben majdnem elfigyeltem a recepted! De meglett! :D Tuti kipróbálom a hétvégén! Párom szüleit?l kaptunk friss tojást, szóval "extratutibiztonságos" lesz! Jó hétvégét! Üdv: Ági

Torma

Szia Ági! Remelem sikerül, en rendszeresen csinálom, most is van a h?t?ben egy cuki kis üvegben :) legközelebb kiprobalom botmixerrel, mert szerintem azzal is lehet készíteni... Kellemes hétvégét, T :)

Évi néni

Tudsz élni. Én is kipróbálom ezt, mert nagyon megtetszett. Üdv: Évi néni

Torma

Szuper finom es mindenhez lehet használni! F?leg Neked lenne hasznos, mert millio dolgot sütsz es fozol....jo fokizast :) T

Törölt felhasználó

Kedves Torma! Megpróbáltam a dolgot de nekem valahogy nem jött össze. :( Gyakorlatilag egy tojásfehérje hab lett a végén aminek fokhagyma íza volt ha lenyeltem. Biztos én rontottm el valamit. Megfogom próbálni megint, mert a majdem egy éve keresek egy speciális kenhet? fokhagyma "krémet" és a kép szerint még ennek az állaga hasonlít legjobban a Nyíregyházi fogadóban evett krémhez. 1. a fokhagyma és tojás fehérje "összepörgetése" mit jelent? Habosodásig? Vagy csak hogy éppen össze keveredjen a kett?? A végén mikor jó? Ha inkább habos? Menniyre kell s?rünek lennie (ha jó)? Vagy krémes az állaga? Mert nekem tök folyékony maradt... egy habos.. fehér lötty. Ez a megfel? kifejezés, a tegnapi bénázásomra. Köszönöm a segítséget. Üdv Szotty

Torma

Kedves Szotty! Átolvastam újból a receptleirásomat; igazán nem tudok hozzáadni semmit....a lépéseket nagyon szó szerint kell követni...Csak arra tudok gondolni, hogy esetleg túl hirtelen adtad hozzá az olajat...két részletben kell és az elején épp-hogy, vékony sugárban csurgatni...talán olvasd el a hozzászólásokat is! Sajnálom, hogy nem sikerült, de ne add fel, mert ez egy habkönny?, pikáns fokhagymahab! Nagyon mutatós is és igen finom!!! Üdv, Torma :) A fokhagyma és a tojásfehérje összepörgetése kb fél perc...nem kell habosnak lenni. Nem mértem, de nem hiszem, hogy tovább tart az egész m?velet, mint 3 perc...NEM krémes az állaga, hanem könny?, fényes, kemény habos...

Torma

Itt egy videó, hogyan készítik; kicsit más az összeállítás, tojásfehérje sincsen benne....így tovabb eláll a h?t?ben! Holnap kipróbálom tojásfehérje nélkül, de az én arányaimmal, mert az szuper nekem :))) http://m.youtube.com/watch?v=quem5X-YV_4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dquem5X-YV_4

Törölt felhasználó

Tobb mint egy uveg olaj.. 4 fej fokhagyma.. 6 kiontott adag utan.. SIKERULT!! A vegen marcseppenkent ontottem az osszes olajat. Annyi hogy en amikor cseppenkent elkezdtemcsepegtetni az olajat maxra kapcsoltam a turmixot. Es ugy habosodott fel. Utana felbuzdulva csinaltam ez tejes Aioli-t - annyi hogy a tojasfeherje helyett 1dl zsiros tejet kell adni hozza + 1kis so es bors. A tejes verzioban sokkal lagyabb a fokahagyma iz. Koszi a receptet.

Torma

Örülök, hogy sikerült!! További minden jót, kellemes hétvégével, Torma :)

dadimami

Kedves Torma! Elkészítettem ezt a fantasztikus fokhagyma habot. A botmixeres megoldással a fokhagyma pépesítése után az olajat, citromlét két részletben beleöntve és a botmixert m?ködtetve, az edény aljáról lassan felhúzva simán elkészült, félid?ben krémes, majd végül teljesen kemény masszív hab lett. Azt hiszem egyszerre is lehetett volna, legközelebb úgy fogom kipróbálni. Mint nagyszer? felfedezést ajánlom az ismer?seimnek ezt a csodás habot. Köszönet érte. üdv: Margó

Torma

Kedves Margó! Igen köszönöm a visszajelzést és a botmixeres menet megosztását!! egy kicsit rükkös a készítése, de ha rájövünk els?re, az kimondottan sikeres akció :))) érdemes is megosztani ezt a receptet,mert finom és különleges. További minden jót, üdv, Torma :)

xbencex

Az eredeti toum (fokhagyma hab) tojás nélkül készül. Ilyenkor még jobban kell figyelni, hogy -az elején valóban pépes állagúra zúzzuk a gépben a fokhagymát, különben darabos marad és így nem tudja felvenni az olajat. Ha túl sok fokhagymát kidob a tál falára a gép, akkor lehet trükközni több citrom hozzáadásával. -csak annyi olajat adjunk a péphez

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek