Csicseriborsó dip
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Jahin

adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
361
Kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
2163
Kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
361
Kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 146.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2622.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 742 mg
-
Nátrium 1308 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 53 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 113.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1400 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
2163
Kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
380
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csicseriborsót beáztatjuk 24 órára, közben párszorátmossuk, leöntjük a vizet róla éstiszta vízzel felöntjük. Nagy edényt válasszunk az áztatáshoz, mert többszörösére nőnek a szemek.
- Kb. 1óra alatt tiszta vízben puhára főzzük.
- Botmixerrel vagy késes mixerrel pépesítjük, majonézzel és szükség szerinti joghurttal, olajjal krémesre keverjük.
- Végül fűszerezzük, és behűtjük.
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 13693
- Feltöltés dátuma: 2012. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Jahin
189 recept
Húsmentes, böjtös étel, magas fehérjetartalommal.
Hozzászólások (5)
Szia Jahin! Nagyon szeretem a csicseriborsót, szoktam bel?le reggeliz?krémet készíteni, de majonézzel még nem próbáltam. Nem lesz t?le túl édesk(és)? El?re is köszönöm! Üdv, Viki
Szia Viki,szerintem nem édes,jó lesz!Üdv:H.
Szia! Hálás köszönet a receptért. Tegnap este beáztattam a csicseriborsót, mert ma marokkói lepénykenyeret akartam sütni (aminek a receptjét nemsokára felrakom), és a maradék csicseriborsóval nem tudtam mit kezdeni, de kipróbáltam a recepted és nagyon finom lett. Még az öcsém is kétszer evett bel?le, aki utálja a csicseriborsót. Köszi:)
Szia,nincs mit,magam is meglep?dtem,hogy milyen jó lett,kezdetben nem volt túl nagy bizodalmam a csicseriborsóhoz...:-)
Minden alkalommal imába foglalom a nevedet, amikor elkészítem ( és az s?r?n van!), és mindazok is örömködnek, akik még kapnak bel?le.... Ezer hála, hogy megosztottad, nagyon jól van kitalálva! Köszönöm! :)
Hello! Azt szeretném kérdezni, hogy az olivaolaj elhagyható-e? Esetleg sima olajjal vagy vmi mással lehet helyettesíteni?
Most készítettem el és valóban finom! :)