r
Nosalty Logó

Flambírozott baszk csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Flambírozott baszk csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9936 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.6 g

Zsír

  • Összesen
    222.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1791 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1965 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39744 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 3097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1800 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsról lenyúzzuk a bőrt (levesnek jó lesz), kicsontozzuk. A húst sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  4. Egy mély tűzálló tálat kibélelünk sliced baconnal. Megszórjuk a hagyma felével, ráfektetjük a csirkecombokat, majd a maradék hagymával beborítjuk.
  5. Hozzáadjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a hámozott paradicsomokat, végül ráöntjük a bort és az olívaolajat. Alufóliával lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra)
  6. A combokat kivesszük a léből, félretesszük, melegen tartjuk.
  7. A visszamaradt levet egy fazékba öntjük. Eltávolítjuk a babérlevelet, hozzáadjuk a paradicsompürét, ha kell, utánasózunk. Elmixeljük.
  8. Addig forraljuk, míg mártás sűrűségű nem lesz.
  9. A hús tetejére öntjük a mártást.
  10. A konyakot felforrósítjuk a mikróban, a mártásra öntjük, meggyújtjuk. Azonnal, lángolva tesszük az asztalra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3923
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flambírozott baszk csirke
8zsuzsa8 210 recept

Nagy siker, amikor belép az ember a szobába a lángoló tállal. Tálaltam már rizzsel, krumplifánkkal, de puliszkával is. Kiadós étel, előre elkészíthető, csak fel kell melegíteni, amikor jönnek a vendégek. Hétfőn tarokkparti volt nálunk, arra készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!