Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finn almatorta

Finn almatorta
Finn almatorta
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű elkészíteni, gyors süti. Télen tejszínhabbal, nyáron vanília fagyival is lehet tálalni.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vajat a cukorral keverjük el, majd üssük bele a tojásokat, a többi hozzávalót is adagoljuk hozzá, és alaposan gyúrjuk össze.
  2. A kipapírozott tepsibe nyomkodjuk bele a tésztát úgy, hogy jó ujjnyi pereme legyen.

Töltelék

  1. Az almát meg lehet hámozni, majd félbevágjuk, kimetsszük a magházát, és felszeletelve rakosgassuk sűrűn a tésztára.
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük a tejet, fahéjat, és ráöntjük az almára. Tetejét cukrozott dióval hintjük.
  3. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  4. Langyosan szeleteljük, porcukorral meg lehet hinteni, tálalás előtt.
  • tepsi mérete: 40x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 119
elküldve: 8
receptkönyvben: 221
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Édes Mézes

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás lepény, almás sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

704
vaj 30 dkg
cukor 20 dkg
tojás 3 db
mandula 5 dkg
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
fahéj 2 kávéskanál
alma 60 dkg
tojás 3 db
tej 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 ek
cukor 1 ek